Тази година Кипър регистрира увеличение както на туристите, така и

...
Тази година Кипър регистрира увеличение както на туристите, така и
Коментари Харесай

Кипър отчита ръст на туристите

Тази година Кипър записва нарастване както на туристите, по този начин и на приходите от туризъм, предаде кипърската организация КНА, цитирайки заместник-министъра на туризма Костас Кумис.

По думите на Кумис идващия месец представители на Министерството на туризма ще посетят Финландия, Швеция и Франция, с цел да се свържат с основни играчи на международния пазар.

Освен това Кумис и Мария Курупи, старши шеф по връзките на „ Хермес Еърпортс “ (Hermes Airports), означиха, че полетите до кипърските летища са наранени от казуса, зародил през вчерашния ден в системата за надзор на въздушното придвижване във Англия, който докара до закъснения и анулация на 6 полета до Ларнака и 4 полета до Пафос, които обаче се чака да се осъществят по-късно през днешния ден.

На въпрос за вероятностите пред туризма в Кипър през 2023 година заместник-министърът сподели, че тази година е записано „ доста нарастване от към 27% на туристите и видимо нарастване от към 34% на приходите “, съобщи Бта.

В коридорите на семинар в Ларнака, проведен от Асоциацията на кипърските туристически компании (ACTE), Кумис добави, че „ чакаме тази наклонност да продължи през септември и доникъде на октомври “ и акцентира, че „ като Министерство на туризма следим пазара минута по минута и се стремим към допустимо най-хубави резултати. “

Той добави, че Кипър продължава да взе участие в туристически изложби, само че „ в същото време има потребност от постоянна връзка с основните играчи на международния пазар " и по тази причина през втората седмица на септември „ ще пътуваме за срещи във Финландия и Швеция, а по-късно е планувано посещаване във Франция за доста значимо ревю ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР