Тази година изкуственият интелект зае централно място на MWC 2024,

...
Тази година изкуственият интелект зае централно място на MWC 2024,
Коментари Харесай

7 футуристични технологични концепции на MWC 2024, които бяха изненадващи

Тази година изкуственият разсъдък зае централно място на MWC 2024, само че събитието към момента беше изпълнено с авангардни джаджи, които могат да ви накарат да се чувствате още веднъж като дете.

Не бихме нарекли тъкмо тези концепции практични, само че те най-малко са по-добри от следващия смарт телефон или интелигентен часовник. За да закрием дефинитивно тематиката MWC 2024, ето седем софтуерни анонса, които минаха под радара, само че несъмнено заслужават вашето внимание.

7. Достъпни сгъваеми смарт телефони

Повечето сгъваеми смарт телефони към момента са прекомерно скъпи. Някои по-малко известни марки се пробват да трансформират това, като фрапантно понижават началната цена. ZTE показа своя Nubia Flip 5G, който ще се продава за 600 $. Това е съвсем половината от цената на флагмана Galaxy Z Flip 5 на Samsung.

6. Гъвкавият смарт телефон на Samsung

След като завладя сгъваемите екрани на смарт телефоните, Samsung уголемява границите със своя ултрагъвкав екран за смарт телефон, наименуван OLED Cling Band. С неповторим дизайн на гръбначния дирек OLED Cling Band може да огъне своя 6,9-инчов екран напълно към китката ви и да го трансформира в носимо устройство, снабдено със датчик за сърдечен темп. Изглежда, че Motorola има конкуренция в категорията на странните гривни за смарт телефони.

5. Автомобил, който може да се ръководи благодарение на смарт телефон, оборудван с функционалност за следене на погледа

Малко е стряскащо смарт телефонът ви да употребява изкуствен интелект, с цел да следи непрекъснато очите ви. Honor обаче счита, че най-хубавият метод да ни убеди във впечатляващите благоприятни условия на своята система за следене на очите с изкуствен интелект е да ръководи автомобил без ръце. Демонстрацията на Honor с нейния смарт телефон Magic6 Pro ви разрешава да правите единствено съществени функционалности със седана, само че тя отваря вратите за това какво евентуално може да прави тази функционалност.

4. Кучето-робот на Tecno, което може да се катери по стълби и да скача

Какъв по-добър метод да извършите изкуствения разсъдък по-малко заплашителен от това да го вкарате в куче-робот? Точно това е мисълта на Tecno за Dynamic 1, който може да скача, да изкачва стълби и даже да прави трикове. То може и да не е същинско куче, само че можете да го управлявате с приложение за смарт телефон и не е нужно да чистите след него. Tecno твърди, че роботизираното куче е основано по модела на немската овчарка, само че ние ще оставим вие да прецените това.

3. Изкуственият разсъдък на MediaTek, работещ в действително време

Връщаме се към изкуствения разсъдък с демонстрацията на MediaTek, която демонстрира впечатляваща скорост при изпомпването на изображения въз основа на поръчки. Това доста наподобява на DALL-E на OpenAI, само че демонстрацията на MediaTek на смарт телефон демонстрира, че ИИ реагира на поръчки, до момента в който пишете в действително време.

2. Тонколонката с еластичен OLED екран на Samsung

Samsung не се лимитира единствено до смарт телефони, а сложи гъвкавия си екран върху интелигентна тонколонка. Когато желаете нещо по-скоро като образован домакински хъб, OLED Smart Speaker разгъва екрана си за по-голям аспект.

1. Холографската умна контактна леща на Xpanceo

MWC не би бил MWC без идея, която звучи като излязла непосредствено от научнофантастичен филм. Xpanceo не беше подготвена да накара хората да слагат нейната концептуална леща в личните си очи, само че можете да погледнете през самата леща, с цел да видите по какъв начин тя би работила за приложения със смесена действителност. Това сигурно би решило проблемите с комфорта, за които чуваме, когато става въпрос за очила, като да вземем за пример Apple Vision Pro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР