Тази година глобалната икономика вероятно ще претърпи най-тежката финансова криза

...
Тази година глобалната икономика вероятно ще претърпи най-тежката финансова криза
Коментари Харесай

Икономиките по света започват да се пробуждат

Тази година световната стопанска система евентуално ще претърпи най-тежката финансова рецесия след Голямата меланхолия, заяви Международният валутен фонд във вторник, откакто държавните управления по целия свят не престават да се борят с COVID-19.

Акциите на Уолстрийт скочиха през миналата сесия. Dow Jones се повиши с над 500 пункта, или 2.4%, до равнище от 23 949, а S&P 500 набъбна с 3.1% до 2 846. NASDAQ означи първата си 4-дневна поредна печеливша серия от началото на февруари.

Някои европейски страни са на път да отстранен част от възбраните импортирани към пандемията, откакто броят на инфектираните и ежедневните смъртни случаи понижават. Испания позволи на някои строителни и индустриални обекти да отворят в понеделник.

Италия разреши на някои бизнеси да стартират работа във вторник. Междувременно Германия обмисля по какъв начин да реализира последователното възобновяване от пандемията. Цените на петрола се намалиха, откакто вложителите не бяха уверени, че рестрикциите в производството на нефт ще бъдат задоволителни да осуетят неналичието в търсенето. Златото се увеличи по отношение на $ с над 0.8% до равнище от 1728 за тройунция, като по-рано в сесията съумя да скочи с над 1.9%.

Акценти от деня

Данни за продажбите на дребно в Съединени американски щати

В 15:30 часа ще бъде изнесена информация за продажбите на дребно в Съединени американски щати. Този знак е един от най-важните индикатори за потребителските разноски и надлежно за общата икономическа интензивност. Очаква се месечните стойности да спаднат с 8%.

Johnson & Johnson – Дневна

Акциите на Johnson & Johnson започнаха деня с позитивен гап от към 4% и продължиха да се повишават, въпреки и с малко, по време на сесията. Причината за това бяха положителните финансови резултати на компанията за Q1. След като позитивния тренд съумя да пробие 200 периодната експоненциална междинна, тя към този момент се явява като равнище на поддръжка за цената.

USD/CAD – Дневна

След несполучливият опит за задържане на цената над 1.45 последва промяна на огромният прогресивен подтик. Възможно е цената да срещне поддръжка от 50 ЕМА, от което да последва пробив на горната граница на съпротивата, което би ни дало опция за разпространение на поръчка за покупка с положително съответствие риск/печалба.

XAG/USD – Дневна

След големите разпродажби от среда на март, среброто съумя да възвърне огромна част от насъбраните загуби. Ценният метал образува прогресивен тренд, като сега е на път да пробие 50 ЕМА. Индикаторът RSI към момента не ни дава сигнал за прекупен пазар.

Japan 225 – Дневна

Низходящото придвижване на показателят беше лимитирано на равнище към 16 500. Последва промяна на пазара, като 19 662 се яви като мощно равнище на опозиция. На графиката можем да забележим образуването на прогресивен триъгълник, като при пробив на равнището на опозиция получаваме сигнал за покупка. /economic.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР