Тази година Европа ще преживее рецесия, каквато не е достигала

...
Тази година Европа ще преживее рецесия, каквато не е достигала
Коментари Харесай

Тежка рецесия се очаква в Европа след вируса

 Тази година Европа ще преживее криза, каквато не е достигала след годините на Голямата меланхолия, а най-тежко ще бъде наранена Англия, обявиха от Европейската комисия.

Икономическите прогнози, предоставени от Европейска комисия, сочат, че до края на годината Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство ще претърпи спад от 8,3%, като вложенията ще бъдат понижени с 14%, а безработицата ще нарасне двойно, заяви " Гардиън ".

По отношение на спада на Брутният вътрешен продукт, единствено Италия, Гърция, Испания и Хърватия измежду страните-членки на Европейски Съюз ще понесат по-голяма загуба на стопанските системи си.

Еврокомисията съобщи, че идната криза ще има историческо значение. Предвижда се стопанската система на Европейски Съюз да се свие със 7,5% през 2020 година и да нарасне с към 6% през 2021 година

Според еврокомисаря по стопанската система Валдис Домбровскис, сега могат да бъдат дадени единствено ориентировъчни данни за мащаба и тежестта на шока, който пандемията от ковид ще има върху националните стопански системи. Ефектът ще зависи от " развиването на пандемията, способността ни безвредно да рестартираме икономическата активност и да можем да я възстановим по-късно “. Според еврокомисаря, става върпос за съразмерен потрес, при който всички страни от Европейски Съюз са наранени и се чака тази година всички да изживеят криза.

Според прогнозите на Европейска комисия, Брутният вътрешен продукт на Англия ще се усили с 6% до края на 2021 година, макар че това допуска продължаването на статуквото сред нея и Европейски Съюз в региона на комерсиалните им връзки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР