Тази година бях много послушен и бих желал дрон. Имам

...
Тази година бях много послушен и бих желал дрон. Имам
Коментари Харесай

Машина на времето, Porsche Panamera, цяла къща, здраве? Какво си пожелаха малките пловдивчани за Коледа?

„ Тази година бях доста дисциплиниран и бих желал дрон. Имам още едно предпочитание – децата, които нямат мама и тати, да получат най-големите дарове.. “
Прочетете още
Това написа 5-годишният Божидар до Дядо Коледа. Той е едно от стотиците деца, които от края на ноември се отбиват до клоновете на Български пощи в Пловдив и региона, с цел да пуснат в кутия писмо до Белобрадия дъртак.

„ Не желая доста – единствено едно огромно мече. Обещавам тази Коледа да не тичам от теб. Ще ти изпея песничка и ще те почерпя с бисквитка “, написа му Еми.

До средата на декември повече от 1700 писъмца са признати и обработени в Централната поща в града под тепетата, споделя пред TrafficNews Мария Караджова. Тя и екипът ѝ са виновни за това всички стремежи на малчуганите в района да отпътуват към Лапландия, където ги чака Дядо Коледа.

Караджова споделя още, че положителният дъртак е заречен до Рождество Христово всички те да получат писмо от него и поздрави от джуджетата.

Какво си пожелаха през 2023г. дребните пловдивчани?

Тази година пожеланията са главно материални дарове, а някои деца даже вършат цялостен лист от играчки или техника. Намират се и артистични натури, които желаят материали за изобразяване и писане.

Най-често в писмата им откриваме стремежи за движимости на обичаните анимационни герои, артисти, спортисти и игри. Има обаче и деца, които мечтаят за някои напълно ексцентрични неща:

„ Мисля, че най-интересното предпочитание беше машина за връщане на времето, прочетох още, че едно от децата желае „ живо животно “ “, споделя Караджова.

Малката Илина пък желае за Коледа маркери и органайзер и добавя писмото си с „ Може ли да поръчам и за кака Василена. Тя желае черно Porsche Panamera и iPhone 15 pro max, в случай че може да е черен. Ще бъда едно от най-щастливите деца на света, в случай че ми донесеш това “.

Никол е написала до Дядо Коледа дълъг лист, в който е загатнала следните стремежи: „ огромна наша къща “, „ цяла наша стая “, „ бюро “, „ люлка и скамейка за тераса “ и „ звезди на таван “.

Люси написа, че тази година си пожелава фамилията ѝ да бъде крепко, пък в случай че е допустимо Дядо Коледа да ѝ донесе „ Октопода Оскар, морско свинче, мама Зайка, мишка и куче “.

Валери също споделя, че доста желае няколко подаръка, само че най-важно за него е: „ да е жив и здрав, и всички други деца, също и госпожите “.

Тази година в конкурс за най-хубаво писмо са отличени три деца, които ще получат дребни подаръчета по мотива. Техните изобретателни картички и послания към Дядо Коледа ще бъдат предадени и съхранявани от държавна организация „ Архиви “.

Караджова споделя още, че една от значимите задания на състезанието „ Най-красиво писмо до Дядо Коледа “ на „ Български пощи “ в действителност е да научи децата по какъв начин вярно се оформят писма, защото постоянно се позволяват неточности.

„ Има доста писма, в които липсват адресите на адресат, а от време на време и на адресант. За страдание, затова на някои от децата, които не са показали точния си адрес, Дядо Коледа няма да успее да върне писъмце “, добавя тя.

Екипът на TrafficNews желае на всички деца да бъдат здрави! Да порастват щастливи, любознателни, експериментиращи! Играйте и учете всеки ден, тъй като това ще ви направи персони! Дано Дядо Коледа ви донесе това, за което откровено мечтаете!

Ето писмата спечелили в състезанието: 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР