Тази година Apple добави USB-C порт към серията iPhone 15,

...
Тази година Apple добави USB-C порт към серията iPhone 15,
Коментари Харесай

Редица външни батерии не могат да зареждат iPhone 15

Тази година Apple добави USB-C порт към серията iPhone 15, с цел да може той да работи с USB-C кабели, USB-C зареждания и други аксесоари. Сега се появи информация, че някои външни акумулатори с USB-C конектори не работят правилно с iPhone 15.

Според редица известия в Reddit и форума на изданието MacRumors не всички предлагани на пазара външни акумулатори с USB-C конектор могат да се употребяват с моделите iPhone 15, евентуално заради функционалността за назад зареждане на новите iPhone. В някои случаи iPhone 15 не се зарежда или смарт телефонът стартира да зарежда външната батерия.

Засегнати са редица разнообразни модели външни акумулатори и заради огромният им брой на пазара не могат да се изброят всички неточно работещи модели. Производителят на аксесоари Anker, съобщи, че единственият метод да накарате външната батерия да зарежда iPhone 15 е да употребявате USB-A порт. Anker ще организира спомагателни проби на всички външни акумулатори и ще се опита да откри решение.

Смартфоните iPhone 15 могат да зареждат Apple Watch, AirPods или различен iPhone. Повечето USB-C зареждания с Power Delivery работят както би трябвало без значение от поддръжката на реверсивно зареждане в новите айфони, в това число редица модели, тествани от MacRumors, само че притежателите на iPhone 15 би трябвало да знаят, че част от външните акумулатори не са съвместими.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР