Тази година 16 януари ще бъде най-негативният. Освен това януари

...
Тази година 16 януари ще бъде най-негативният. Освен това януари
Коментари Харесай

16 ЯНУАРИ: Най-негативният ден през 2023 г. и защо ПЪРВИЯТ месец продължава най-дълго?

Тази година 16 януари ще бъде най-негативният. Освен това януари не е единственият месец в годината, който има 31 дни, само че доста хора считат, че първият месец е най-дългият в годината.
Ето по какъв начин науката обясненява това.Защо доста хора имат чувството, че януари продължава прекомерно дълго?
Отговорът е вътрешният ни допаминов часовник, т.е. съществуването на допамин в организма ни. Това е хормон, който се подтиква от удоволствието, насладата, триумфа.Според едно изследване, допаминът постоянно се освобождава през ноември и декември поради коледните и новогодишни празници, както и приготовленията по тях. Поради това хората съвсем непрекъснато са заети с образуване и са съсредоточени върху хубавите събития. Така те нямат отмора, която да провокира меланхолия.

През януари, след 10 дни празнуване и еуфория, допаминовите часовници се забавят и времето като че ли тече по-бавно. Всичко това може да провокира чувство за меланхолия, заради което първият месец от годината се счита за най-депресивния.
Но има и друга причина.
Така третият понеделник от месец януари или по този начин нареченият " наследник " понеделник, се счита за най-депресивния ден в годината заради всичко гореизложено. Тази година 16 януари ще носи тази неблагодарна купа.

Според някои статистически данни - към пет % от популацията се бори с меланхолия. Този интервал от годината се свързва и със сезонната, зимна меланхолия, която визира повече дамите, в сравнение с мъжете, само че от която никой не е предпазен.

Ако се чувствате зле, кажете на хората към вас. Обръщайте внимание на хората към вас и наблюдавайте всичко, което ви се коства като сигнален знак и сигнал за меланхолия.

А с цел да минете по-леко през нея правете нещата, които обичате, занимавайте се с щедрост, яжте храни, които покачват серотонина (хормона на щастието) и спортувайте. Всичко това ще способства за високите равнища на този хормон и ще ви помогне да се чувствате по-добре по време на " зимната меланхолия ".
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР