Тази година 15 септември е на 16 септемвриЗапочнаха засилени проверки

...
Тази година 15 септември е на 16 септемвриЗапочнаха засилени проверки
Коментари Харесай

Преди първия учебен ден: Проверки, промоции и липса на учители

Тази година 15 септември е на 16 септемвриЗапочнаха засилени инспекции в комерсиалната мрежа,свързани с подготовката на учениците за новата образователна годинаЗаради изострен дефицит на преподаватели, 2 500 пенсионери още веднъж ще се върнат в просветителната системаКога ще са ваканциите и изпитите?
Точно две седмици остават преди един от най-вълнуващите дни за деца и родители – първият образователен ден.Този пъттой се пада на 16 септември, понеделник. За началото на образователната година се готвят освен фамилиите, а и институции, учители,МВР, общините и бизнеса.
Проверки и надзор
Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) разгласи, че стартира засилени инспекции на артикули в мрежата,свързани с подготовката за новата образователна година. Основно ще се следи за подвеждащи промоции и понижения, както и за цялостната меродавност на предварителната информация към потребителите.

За разлика от практиката до момента, тази година интензивният надзор на пазара ще продължи през целия септември, а освен преди първия образователен ден. Засегнати от инспекциите ще бъдат както онлайн, по този начин и физическите магазини и търговци.
 Снимка: Продукти за ученици/ Getty images
Интересен акцент в контролната активност през септември ще бъде новата процедура на КЗП, която ще следи за сигурността на предлаганите мебели за обзавеждане на детско-юношески стаи, както и при даване на услуги в детски площадки за игра навън и закрито. Със старта на новата образователна година КЗП планува нови начинания взаимно с Държавната организация за протекция на детето.
Шофиране и пътна сигурност
В началото на всяка есен, органите на КАТ приканват за особена зоркост, обвързвана с сигурността на децата. Освен деликатно шофиране към учебните заведения и в градската среда като цяло, от Министерство на вътрешните работи обичайно поучават да се понижи напредването с коли на самия 16 септември. Различни регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи насочиха апел към водачите да оставят колите си най-малко за ден. Целта - понижаване на трафика към образователните заведения.
 Снимка: Трафик/Getty images
Извършват се и огледи и инспекция от представители на общините, Регионалнотоуправление на образованието в Перник и полицията на прилежащата пътна инфраструктура и организация на придвижването в непосредствена непосредственост до учебните заведения, детските градини и други обекти.
Календар за изпити:
• за седмокласниците изпитите ще са на 18 и 20 юни
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР