Тази есен космическият интернет на Илон Мъск ще дойде във

...
Тази есен космическият интернет на Илон Мъск ще дойде във
Коментари Харесай

Илон Мъск покрива света с интернет от Космоса

Тази есен галактическият интернет на Илон Мъск ще пристигна във всеки дом на Земята, предоставяйки до най-отдалечените и недостъпни места на нашата планета модерна осведомителна мрежа. Според ръководителя на звеното Starlink на SpaceX Гуин Шотуел още през септември 2021 година сателитната система ще обезпечи "непрекъснато световно покритие " на Земята.

В момента бета тестването на интернетпроекта Starlink е отворено в 11 страни по света и в космоса са ситуирани към 1 800 спътника. Веднага откакто всички спътници доближат своята оперативна орбита, Starlink ще бъде механически наличен на всички места по света, сподели Шотуел по време на онлайн софтуерната конференция на Macquarie Group. Това ще се случи през септември.

Това обаче не значи, че всеки ще може да употребява интернет услугите на Илон Мъск. В допълнение към техническата част има и правна част от плана, чието решение ще отвори достъп до високоскоростен интернет Starlink за всички поданици на Земята.

Преди да стартира да излъчва интернет на територията на избрана страна, SpaceX би трябвало да получи позволение от националния регулатор за даване на телекомуникационни услуги. В някои страни такова позволение ще бъде по-трудно да се получи, в сравнение с да се изведат в орбита група спътници, които дават техническите благоприятни условия за снабдяване на Интернет до най-отдалечените елементи на планетата.

Общо системата Starlink на SpaceX възнамерява да изведе в орбита 12 000 спътника, а програмата се прави оценка на 10 милиарда $. За месец май 500 хиляди поданици са декларирали предпочитание да вземат участие в бета тестването на Starlink. Пълното внедряване на техническите благоприятни условия на Starlink ще усили скоростта на интернет излъчването до 40 пъти в съпоставяне със съществуващите скорости на локалните интернет снабдители.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР