Тази древна японска терапия е толкова лесна, че може да

...
Тази древна японска терапия е толкова лесна, че може да
Коментари Харесай

Пръстите ни влияят по вълшебен начин на нашите емоции

 Пръстите-ни-влияят-по-вълшебен-начин-на-нашите-емоции

Тази антична японска терапия е толкоз лесна, че може да се прибегне до нея даже на заседание, даже на ораторска естрада, и на никой няма да му хрумне, че преди малко пред тях сте направили операция, с цел да спрете да нервничите! 

Акупресурата е доста античен способ и към този момент сме чували за точките, ситуирани върху дланите и ходилата, отговарящи за другите органи и здравословното положение. Но има и още нещо, което би трябвало да знаем, с цел да направляваме страстите си. Тази антична японска техника оказва помощ да се оправим с паниката и депресията.

Дори децата знаят за този способ: те сами се успокояват, смучейки пръстите си. Ние неумишлено кръстосваме пръсти, в случай че се притесним или нервничим. И не придаваме значение на това за какво го вършим. Всъщнот тези дейности подтикват енергийни меридиани, които играят значима роля при акупресурата.

Нужно е да разтриете пръстите на двете си ръце задоволително интензивно, масажирайки фалангите в течение на 2-5 минути. След това хванете пръста по този начин, че да почувствате пулсирането му. Ако незабавно усетите пулс, задръжте пръсста си, до момента в който пулсът не се забави. В взаимозависимост от това върху какво би трябвало да се влияе, изберете нужните пръсти:

Палецът – дава отговор за безпокойството, което изпитваме в нова конюнктура (затова децата му отделят огромно внимание, когато се безпокоят). Ако помасажирате палеца, това ще ви помогне да се отпуснете, да се абстрахирате от грижите, да се успокоите, да подобрите положението си и по-добре да се наспите.

Показалецът – това са страховете, даже уплахите. Ако се страхувате, изпитвате под паника смут, ратрийте показалците на ръцете си. Жизнен тонус и мощ на волята, дарба да контролирате и подобрите вътрешното си положение, успехите страха и да се преборите със слабостите – това са позитивните промени, които можете да постигнете благодарение на масажиране на показалеца.

Средният пръст – елементарно се досетихте защо дава отговор той. Разбира се, за гнева! Стресът, неспокойствие, гневът са разрушителни страсти за организма. Те карат сърцето да работи в свръхрежим, съдовете се натоварват и честото главоболие е закономерно разследване от всичко това. Масажът на междинния пръст възстановява тези проявления.

Безименният пръст – това са тъгата, депресията и в случай че се чувствате тъжни, би трябвало да обърнете внимание на безименния пръст. Психологически ще преодолявате по-лесно бариерите, ще възприемате нещата в по-светли тонове и ще се противопоставяте на проблемите. Ако започнете да практикувате масажирането на безименния пръст, то животът ви ще стане изцяло друг.

Малкият пръст – дребният пръст дава отговор за самочувствието. Неувереност, подозрения, дискомфорт – поразтрийте, помасажирайте пръста и ще преодолеете тези чувства надалеч по-лесно! Притокът на кръв, който се усъвършенства с масажирането на дребния пръст, спомага за работата на мозъка. С по-бистро схващане и подготвеност за интензивно присъединяване в делата, напълно естествено ще станете и по-продуктивни.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР