Тази домашна схема за засаждане на дървета иска да се справи с проблема с компенсирането на въглероден диоксид

...
Гигантските секвои са най-големите в света. Тази организация иска да
Коментари Харесай

Гигантските секвои са най-големите в света. Тази организация иска да ги засади в Обединеното кралство. Гигантските секвои са най-големите в света. Тази организация иска да ги засади в Обединеното кралство. - Canva за авторски права От Шарлот Елтън Публикувано на 24/09/2023 - 08:00 Споделете тази статияБутон за затварянеfacebookFacebookfacebooktwitterTwittertwitterflipboardFlipboardflipboardизпратиИзпратиизпратиredditRedditredditmessengerMessengermessengerlinkedinLinkedinlinkedinvkVK<им src="https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg" width="48" height="48" alt="vk" class="u-show-for-medium" loading="lazy" fetchpriority="low" >

Тази домашна схема за компенсиране на въглерода ви кани сами да засадите дърветата.

Местните проекти за устойчивост трябва да заменят измамните схеми за въглеродна акредитация, призова британски предприемач в областта на климата.

РЕКЛАМА

С разгарянето на надпреварата за нетно нула програмите стават все по-популярни.

Популяризирани от компаниите като начин за борба с изменението на климата с едно щракване на бутон, много от тези проекти могат действително да направят глобално отопление.

Някои от водещите световни сертификати схемите значително надценяват своите намаления на емисиите, разкриха разследвания, предлагайки „фантомни кредити“ на големите замърсители.

Неискрените компенсации са „огромен проблем“, казва Хенри Емсън.

През 2019 г. Емсън основа „The Great Reserve“, организация, чиято цел е да засади 100 000 гигантски секвои в Обединеното кралство.

Климатичният предприемач вярва, че масивните – които улавят повече въглерод от всеки друг дървесен вид – биха могли да осигурят на компаниите смислен начин за компенсиране на техните въглеродни емисии.

„Има много неправилно продадени кредити“, казва Емсън.

„Смятаме, че секвоите предлагат решение за това.“

Какво, по дяволите, е въглеродното вмъкване - и по-добро ли е за планетата от компенсирането на въглерода? Засадих гигантска секвоя и компенсирах въглеродния отпечатък на целия си живот

Какво е Големият резерв?

< p>Emson стартира Great Reserve, след като стана баща. Той искаше да компенсира емисиите на семейството си, но беше подозрителен към „обширните“ схеми за компенсиране по света.

„По време на проучването си намерих статия за генерал Шърман“, обяснява той.

>

Генерал Шърман е най-големият едностволов в света. Гигантската секвоя е посяла на възраст между 2200 и 2700 години и сега се извисява на 83 метра над горската основа. В основата си древният екземпляр е широк над 11 метра.

РЕКЛАМА

Генерал Шърман ще консумира около 1400 тона през целия си живот. Един средностатистически човек в развития свят генерира ab

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР