``Тази дискусия вече я водихме, имаме решение на НС и

...
``Тази дискусия вече я водихме, имаме решение на НС и
Коментари Харесай

Без оръжия за Украйна, направихме достатъчно: Петков

``Тази полемика към този момент я водихме, имаме решение на Народно събрание и ще го съблюдаваме ”, съобщи от Садово министър председателят Кирил Петков пред публицисти в отговор на въпрос по отношение на нотата, с която украинският дипломат Виталий Москаленко изиска оръжие от България . Той уточни, че страната ни ще направи за Украйна това, което е дала обещание. Скоро се чака да дойде и военната техника, за която страната ни пое ангажимент да ремонтира.

 

``Не считам, че тази тематика би трябвало да я отваряме на всеки две седмици``, акцентира Петков и добави, че България е направила задоволително за някогашната руска република на равнище поддръжка към бежанците, на равнище средства за филантропична помощ, както и че в този момент ще ремонтираме техника, която на друго място не може да се ремонтира.

" Въпросът за оказване на военна помощ на Украйна е завършен ”, съобщи по-рано пред bTV и депутатът от Продължаваме промяната проф. Благовест Белев.

 

" Парламентът се е произнесъл задоволително ясно, дал е мандат на държавното управление и не виждам съображение и нужда за проверка. Считам, че въпросът е завършен ", акцентира той.

 

Белев добави още, че няма да бъде предоставена желаната от Москаленко остаряла руска техника на Украйна,  защото е " нужна и на нашата войска ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР