Тази държава е прекалено ангажирана с оцеляването на г-н Борисов,

...
Тази държава е прекалено ангажирана с оцеляването на г-н Борисов,
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Г-н Пеевски и г-н Борисов устойчиво ни лишават от бъдеще

Тази страна е прекомерно ангажирана с оцеляването на господин Борисов, с цел да забележи каквото и да било. Тя нито чува гласа на премиера в едни записи, нито пък вижда какво следва.
Държавата ни не вижда, че този изплашен и потопен в пандемия свят е на прага на голяма софтуерна и индустриална гражданска война. Докато господин Томислав Дончев лаладжийства в "Панорама ", този свят е протегнал ръка да отвори вратата на бъдещето. В което има водородни технологии, напълно нови концепции както за рандеман, по този начин и за потребление на естествените запаси, напълно друга идея и за енергетика, а и за стопанска система.
В надпреварата за бъдещето Съединени американски щати и Китай безспорно изпреварват Европа, която - в огромната картина - наподобява все по-периферна. Очаквано: хора, чиято фантазия е да си купят двустаен, рядко измислят нови технологии. И в случай че Европа наподобява все по-периферна по отношение на бъдещето, ние не би трябвало да забравяме, че сме периферията на периферията.
За идващата софтуерна гражданска война ние нямаме както никаква концепция, по този начин и никакво знание. Ние даже нямаме електронно ръководство, нито пък знаем по какъв начин ще гласуваме.
Ние имаме един господин Делян Пеевски, който - по думите на Мустафа Карадайъ в "Панорама " - надали не е направил най-вече в цялата страна в битката с COVID-19. И даже да приемем тези нахални, неуместни и лишени от нравственос приказки на бота на Ахмед Доган за някаква частична истина, даже и да наведем глави и изпълнени със примирение изразим безграничната си признателност към господин Пеевски, това не трансформира нищо. Защото точно господин Пеевски - дружно с господин Борисов - е измежду тези хора, които стабилно ни лишават от бъдеще.
В "Панорама " господин Карадайъ употребява един израз, който просто е необикновен: "Ускорено догонващо икономическо развиване ". Това е като да си повтарял три пъти пети клас и по-късно да се опитваш да догониш тези отличници, които към този момент са ги приели в Класическата и към този момент знаят едно-друго по старогръцки. Не работи по този начин, както господин Карадайъ си го показва. Между другото, когато става въпрос за нещо друго от асимилиране, тази власт няма никаква дарба да прояви въображение. Включвам господин Карадайъ като детайл от тази власт, без значение от епичните му старания Движение за права и свободи да бъде показано като ярка съпротива. Не е.
Оставането на Борисов и неговия корупционен отбор на власт през последните месеци ще ни коства скъпо. То ни коства човешки животи и това, че сме измежду водачите по смъртност от COVID-19 в целия Европейски Съюз.
Но, то ще ни коства и това, че ще останем от тази страна на вратата. Тази врата към бъдещето ще се затвори пред носовете ни.

Мартин Димитров, фейсбук
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР