Тази алкохолни напитки са наистина супер странни. Но щом се

...
Тази алкохолни напитки са наистина супер странни. Но щом се
Коментари Харесай

Змийско вино и още 7 изключително необикновени видове алкохол

Тази алкохолни питиета са в действителност супер странни. Но щом се създават, значи има фенове, които ги пият...

1. Змийско вино.  Това вино се среща най-много в Азия. Прави се, като цяла змия се потапя в оризово вино. Вярва се, че въпросната напитка има лечебни свойства и има позитивен резултат за най-различни проблеми – от косопад през ревматизъм до мъжка потентност.
Абсурдни теории, в които имат вяра феновете на алкохолните питиета
Когато консумираме алкохол, не можем да знаем по какъв начин тъкмо ще се отрази той на организма ни. Има ли обаче връзка сред това какъв алкохол...
Прочети повече
2. Водка със скорпиони. Във водката киснат особено отгледани скорпиони. Ама нали скорпионите са смъртоносно отровни? Няма ужасно, преди прибавянето им във водката, тяхната отрова се обезврежда посредством специфична технология. Впрочем, те стават и за ястие. Така де, къде ти водка без мезе?

3. Шоколадова бира. Това е мощна бира, която има усет на обичаните на американците шоколадови понички. Правят я в американския град Александрия, в щата Вирджиния. В нея, с изключение на други приятни съставки, прибавят същински шоколад.

4. Бира в кожа на катерица. Е, не самата бира като течност е в кожата – а бутилката. Според рекламата, това е " най-силната, скъпа и изненадваща бира " от компанията BrewDog. Цената на бутилка, напъхана в катерича кожа, е 765 $. Между другото, до каква степен това е бира, е напълно обособен въпрос: силата на напитката е 55 алкохолни градуса.

5. Гущеров ликьор. В оризов ликьор се киснат същински гущери от вида „ гекони “. Според обичайна азиатска медицина по този начин силата на гекона минава в алкохола – а сетне и в индивида, който пие.

6. Пулке. Тази напитка, външно сходна на мляко, се прави след ферментацията на сок от растението американско агаве. Още ацтеките пиели пулке, обаче след появяването на бирата известността му намаляла.
Какво можем да лекуваме с бира?
Вероятно всеки от нас е срещал изказванието на швейцарския доктор, наименуван бащата на актуалната медицина Парацелз: „ Всичко е отро...
Прочети повече
7. Уиски Gilpin Family.  Джеймс Гилпин основал рецепта за уиски Gilpin Family, което се прави единствено по поръчка. Който го е опитал, счита, че има необикновен усет – стипчив и мек по едно и също време. Малцина са обаче хората, които знаят какво тъкмо има в състава му: главният съставен елемент е урината на възрастни хора, страдащи от диабет вид 2.

Бабата на Джеймс Гилпин, която боледува от това заболяване, е една от главните снабдители на въпросната „ суровина “. Самата урина се подлага на най-простата обработка – минава през филтър за филтриране на вода, след което се прибавя към напитката. Колкото и да е учудващо, Gilpin Family Whisky е известно измежду ценителите на уискито.

8. Чича. В Латинска Америка имате опция да вкусите напитка, наречена „ чича “, силата на която може да бъде 3% или 50% - по избор. Пили са я още инките. Традиционно се подготвя, като дами дъвчат усърдно царевични зърна, след което изплюват получената маса, наливат вода и оставят да ферментира до стремежи алкохолен градус.

Ензимите от слюнката разлагат царевичното нишесте, трансформирайки го в малтоза. Ала в доста страни от Латинска Америка производството на тази напитка е неразрешено – посредством слюнката се предават доста съществени болести. Но към момента в някои закътани селца локалните поданици задушевно ще предложат на туристите старинната напитка.

 
Изследване: Някои алкохолни питиета могат да понижат риска от заразяване с COVID-19
Консумацията на шампанско, алено и бяло вино може да понижи риска от заразяване с ковид, настояват специалисти от болничното заведение Кангнинг...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР