Тазгодишното Открито първенство на Австралия се превръща в турнира на

...
Тазгодишното Открито първенство на Австралия се превръща в турнира на
Коментари Харесай

3 от 8: Нов непоставен американец е 1/4-финалист на АО, сломявайки финалиста в Аделаида

Тазгодишното Открито състезание на Австралия се трансформира в шампионата на изненадите, откакто огромна част от поставените играчи отпаднаха още преди началото на втората седмица. Така до четвъртфиналната фаза доближиха мнозина на пръв взор новобранци, като измежду тях е и международният №35 Томи Пол, който през днешния ден отстрани последния оживял подложен в най-долната четвъртина на схемата в лицето на Роберто Баутиста Агут в четири сета - 6:2 4:6 6:2 7:5, с цел да продължи към фаза на най-хубавите осем в шампионата, където го чака конфликт с негов съотечественик - 20-годишния Бен Шелтън.

В началото на срещата превъзходството бе на страната на американеца, който обсипваше противниковата половина с високоскоростни и надълбоко пласирани удари, не позволявайки на противника да наложи своя темп на игра. Още на старта той осъществи пробив, надделявайки в маратонски гейм, след което резервира превъзходството си и не след дълго дублира преднината си, отваряйки разлика от 5:1 гейма, с цел да си подсигури триумфа в откриващата част.

Световният №35 продължи да има надзор върху събитията и в началните минути от втория сет, като и там бе първият, който поведе с брейк. Точно тогава обаче Пол позволи внезапен спад в представянето си и се стигна до мигновено равнене на геймовете за 3:3. Въпросното стичане на събитията даде нужната убеденост на испанеца, който заигра по-агресивно и непрестанно търсеше ъглите на корта, с цел да провокира грешки от отсрещната страна. Така той нанесе съдбоносен пробив в десетия гейм, с който подпечата изравняването на общия резултат.

Сценарият от дебютния сет се повтори и напълно в третата част, където станахме очевидци на извънредно неуверени изяви от страна на поставения състезатели. Това позволяваше на американския представител да взима самодейността в разиграванията и след това безпроблемно да ги приключва в своя изгода. Той още веднъж реализира по един пробив първоначално и в края на сета, с цел да си възвърне водачеството в обособените елементи.

Четвъртият сет мина под цялостната диктовка на сервиращите, които бяха извънредно солидни на начален удар и до 5:5 опциите за пробив напълно отсъстваха. В хода на цялата част обаче правеше усещане интензитетът в играта на американеца, от чиято ракета уинърите изобилстваха. Именно това наклони везните в негова изгода в 11-ия гейм, когато той съумя да реализира брейк в последния вероятен миг, с цел да затвори дуела в своя изгода.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР