Тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания е в разгара

...
Тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания е в разгара
Коментари Харесай

WTA са глобили тайно Уимбълдън и Британската асоциация с близо 1 милион паунда

Тазгодишното издание на Откритото състезание на Англия е в разгара си, само че сагата около възбраната на съветски и беларуски състезатели да вземат участие в шампионата, към момента не е завършила. Веднага след взимането на въпросното решение от All England Club, последва ответна реакция от страна на най-големите тенис организации - АТР и WTA, които взеха решение да не присъждат точки на участниците през този сезон, като по този метод сведоха статута на конкуренцията до такава с показателен темперамент.

Оказва се, че Женската тенис асоциация е наложила още наказания, оповестява Sportsmail. Според изданието WTA " скрито " са глобили All England Tennis Club (AELTC) с 620 хиляди паунда и Британската тенис асоциация (LTA) с още 207 хиляди поради дискриминационния им метод по отношение на руснаци и беларуси. Припомняме, че същите тенисисти не бяха позволени да вземат участие и на подготвителните съревнования на трева в Ийстбърн, Нотингам и Бирмингам.

AELTC и LTA са в подготвеност да апелират наложените наказания, като имат и поддръжката на държавното управление за предприемането на сходно деяние. Това обаче може да се случи единствено откакто изплатят санкциите.

" WTA ще позволи обжалване само откакто санкцията бъде платена напълно, като не оставя на английските управляващи друга опция, с изключение на да изплатят 827 000 паунда, преди да могат да показват отбраната си ", се прибавя още в материала.

Източник: Tennis365

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР