Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ ни направи свидетели

...
Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ ни направи свидетели
Коментари Харесай

Битка за титлата на US Open и №1: Ето кога ще започне финалът между Алкарас и Рууд

Тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати ни направи очевидци на голям брой вълнуващи конфликти и първокачествен тенис макар отсъствието на двама от членовете на Голямата тройка и отпадането на Рафаел Надал още преди втората седмица на конкуренцията. Представителите на младото потомство обаче потвърдиха, че бъдещето на тениса е в сигурни ръце, предлагайки ни обилие от завладяващи разигравания и редица трагични обрати. Днес ни следва да станем очевидци и на последния дуел в Ню Йорк тази година, който ще опълчи един против различен международния №7 Каспър Рууд и 19-годишния Карлос Алкарас.

Опитът в сходни конфликти е на страната на норвежеца, който по-рано през този сезон направи своя дебют в заключителния стадий на шампионат от Шлема, класирайки се за финала на Ролан Гарос, до момента в който за младия испанец това ще бъде първа поява в толкоз напреднала фаза. До този миг двамата тенисисти имат общо две публични срещи между тях и във всяка една успеха е била на страната на младежа, като още по-обезкуражащ за скандинавеца е фактът, че той не е успявал да завоюва нито един сет в упоменатите мачове.

Днешният дуел обаче има още по-голяма тежест, тъй като ще дефинира освен новия първенец на US Open, само че и тенисиста, който ще оглави международната класация от понеделник. Можем да бъдем сигурни, че ни чака следващият извънредно завладяващ конфликт в Ню Йорк, и по тази причина не ни остава нищо друго, с изключение на да му се насладим онлайн по-късно довечера, защото началото му ще бъде сложено в тъкмо 23:00 часа българско време, а вие ще можете да го наблюдавате директно на някой от нормалните линкове в Tennis.bg.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР