Тазгодишното издание на Nitto ATP Finals върви към края си,

...
Тазгодишното издание на Nitto ATP Finals върви към края си,
Коментари Харесай

Наказателна акция: Безмилостен Рууд обезличи Рубльов и ще дебютира на финал в Торино!

Тазгодишното издание на Nitto ATP Finals върви към края си, а с него и края на тенис сезона, откакто груповата фаза на шампионата към този момент отмина и ни донесе редица непредвидени резултати. Двата потока ни предложиха несъмнено безизходен процес на събитията, само че в последна сметка с присъединяване си в конкуренцията се сбогуваха Феликс Оже-Алиасим, някогашните първенци Даниил Медведев и Стефанос Циципас, както и Рафаел Надал, който още веднъж пропусна да завоюва единствената купа, която липсва в богата му на оценки витрина.

До полуфиналите за сметка на гореспоменатите състезатели доближиха Новак Джокович, Тейлър Фриц, Андрей Рубльов и Каспър Рууд, първите двама от които по-рано през днешния ден се изправиха на корта в Торино и 5-кратният притежател на трофея продължи похода си към рекорден шести успех на АТР финалите, сломявайки в поредни сетове съпротивата на американеца. По този метод Ноле към този момент си резервира място във финала, до момента в който в финален мач за днешния ден в игра трябваше да забележим две от сензациите на шампионата в лицето на спечелилия от Зелената група - Каспър Рууд, и Андрей Рубльов, който мина потока си макар ниските упования към него, поради обстоятелството че попадна в компанията на някогашните първенци Новак Джокович, Стефанос Циципас и Даниил Медведев.

В съперничеството на подгласника от US Open и московчанина откриваме пет конфликта, от които четири са в интерес на по-нискоранкирания играч, но за сметка на това последната им борба датира отпреди година на конкуренцията в италианския град, когато международният номер 4 се поздрави с триумфа, само че в мач, чието значение не беше със статута на днешния. Сходствата в стила на двамата финалисти от Мастърс 1000 шампионатите не са труднооткриваеми, откакто те разчитат основно на своя форхенд в разиграванията, както и началните им удари не са за подценяване. В този ред на мисли, полуфиналната им битка изглеждаше повече от равностойна в предварителните прогнози, само че както се видя и в силовото отношение на корта в хода на срещата, то устойчивостта за игра напрегнат и надалеч по-голямата успеваемост в дългите замени от главната линия се оказаха главните фактори по пътя към успеха за Рууд, който разгроми 7-ия в света за единствено 68 минути игра след 6:2 6:4, класирайки се за трети огромен край през годината след тези на Ролан Гарос и Откритото състезание на Съединени американски щати.

Още през цялото време на дуела сервисът функционираше на доста високо равнище за всяка от двете страни на мрежата, като продължителността на разиграванията биваше свеждана на най-малко, откакто подавачите превъзхождаха и без ненужно да се свенят, осъществиха уинъри от всички краища на корта. Първите проблеми в срещата привидно пристигнаха пред скандинавеца, който позволи на лично подаване от обстановка 40:0 да се стигне до дюс, само че скоростно с две неспасяеми " бомби " по посока половината на съперника се измъкна, поддържайки паритета - 2:2.

В идните минути същата орис сполетя и международния номер 7, който даваше индикации с играта си, че се усеща по-добре на корта, само че в желанието си да е нападателен и да дефинира темпото, прибърза неколкократно и изпрати топката в навън, което му коства прекалено много, и с следващата си неправилност от рутинна позиция руснакът съобщи сервиса си в актива на двукратния финалист от Шлема. Рууд незабавно затвърди извоюваното преимущество на нула и се отдръпна още по-назад от главната линия, когато е на ретур, и с това си деяние разколеба в допълнение обзетия от раздразнителност московчанин, чиито неточности се трупаха безспирно, до момента в който международният номер 4 удвои задатъка си и записа откриващия сет против името си.

Във втората част норвежецът резервира интензитета си и все по-умело в моментите си на посрещане упражняваше психически напън над международния номер 7, като се защитаваше чудесно, с което го караше по няколко пъти да печели точката. Рубльов нееднократно е показал в кариерата си своя експлозивен темперамент и поради разочарованието от протичащото се, то неточностите от ракетата му започнаха да носят прекомерно огромна игрова преднина на скандинавеца, който организираше наказателна акция по отношение на противника при всяко дълготрайно разиграване и скоропостижно си обезпечи задатък от 4:0.

Минутите на обезсърчение за руснака бяха на път да го отведат до това да инкасира цялостен погром, само че той въпреки всичко откри сили и мотивация да обърне последвалото си подаване от 0:30, разписвайки се в резултата на втория сет. Руснакът макар голямото си закъснение не се отхвърли да се бори и със серия печеливши комбинации за пръв път през днешния ден проби безупречния сервис на международния номер 4, но това се оказа незадоволително за него да избегне провалянето, откакто Рууд беше хладнокръвен при втория си опит да постави точка на разногласието и се класира на дебютен край в Торино.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР