Тазгодишното издание на Младежкия театрален фестивал “Океан от любов“ щесе

...
Тазгодишното издание на Младежкия театрален фестивал “Океан от любов“ щесе
Коментари Харесай

Младежкият театрален фестивал “Океан от любов“ се открива днес в Пазарджик

Тазгодишното издание на Младежкия сценичен фестивал “Океан от обич “ щесе организира от през днешния ден до 10 април, оповестяват уредниците. Домакин на събитието е Младежкият дом в града. Творчески екипи от 7 града показват продукцията си в границите на културния конгрес. Това са Пазарджик, София, Банкя, Варна, Сливен, Раковски и Перник.

Отново ще бъат проведени кръгли маси, по време на които младите създатели ще могат да разясняват градивно спектаклите с специалисти - актьорите Георги Георгиев-Антика, Самуела-Ивана Церовска, Ангелина Славова.

Участниците във фестивала ще имат опцията да се включат в театрално ателие по пластика с водещ наставник Вера Молова и ателие по техника на говора с водещ наставник обичаният артист Константин Икономов.

Експерименталната театрална лаборатория Драма лаб, в която участници от разнообразни трупи работят в границите на фестивала и показват театрален артикул също в границите на „ Океан от обич “ ще се осъществя под менторството на режисьора Тодор Димитров.

Фестивалът ще се открие през днешния ден от 17:00 часа с галерия плакати на спектакъла „ Дванадесета нощ “ с реж. Анастасия Събева, подложен в ДКТ „ Иван Димов “, Хасково. Творбите са дело на млади художници от школа „ Колорит “ към читалище „ Заря-1858 “ в Хасково с учител Веселина Делчева.

Фестивалът „ Океан от обич “ е основан през 2006 година като фестивал на смеха. Днес е един от водещите юношески фестивали за спектакъл. Екипът на фестивала схваща изгодите и резултата от заниманията с спектакъл и дава опцията и свободата младежите да се показват посредством творчество и да развиват своите умения посредством среща с разнообразни експерти. „ Океан от обич “ е първият фестивал, в който се вкарват театрални ателиета за участниците, както и градивно разискване на спектаклите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР