Тазгодишното издание на фестивала се проведе в памет на дългогодишния

...
Тазгодишното издание на фестивала се проведе в памет на дългогодишния
Коментари Харесай

Кой взе голямата награда от филмовия фестивал в Бургас

Тазгодишното издание на фестивала се организира в памет на дългогодишния шеф на държавна такса " Адриана Будевска " Борислав Чакринов

Големото отличие на " София филм фест на брега " отиде посмъртно за изключителното и вълнуващо осъществяване на актрисата Гергана Кофарджиева в актуалната алегория " Блудният наследник ". Вотът на публиката дефинира другата " Сребриста чайка " да бъде за " Прекрасни дни " на Вим Вендерс. Третата присъдена премия, за късометражен филм, се избира от младежкото жури на фестивала. Тя бе  дадена на Филип Андреев за " Мама умря през днешния ден ".

От сцената на НХК  режисьорът Надежда Косева разгласи и вътрешна премия на фестивала, а точно, че Симона Славкова от кинокласа ще посети огромен интернационален фестивал.

Отличието на журито получи режисьорът на лентата " Блудният наследник " Димитър Сарджев. Той показа, че ще съобщи премията на синовете на актрисата Борис и Милен, и че мощно се надява тя да гледа отнякъде тъкмо в този миг.
Наградата връчи зам.- кметът по " Култура и изповедание " Диана Саватева.

" Тази вечер за първи път излъчихме новия туристически клип на Бургас, за което благодарим на нашите сътрудници. " София филм фест на брега " е огромна традиция, това е метод хората да се възпитават в огромно изкуство. Спазват се двете съществени трендове - поклон към предишното и взор напред към младите гении, някои от тях ще бъдат част от киното, а други ще бъдат аудитория с усет към положителните филми ", показа зам.-кметът Диана  Саватева.

" Това е първа година без Борето Чакринов. Преди 22 години бяхме аз Данчето, Георги и Борето. София филм фест на брега бе в памет на Борето. Светла да е тя! ", показа по време на формалната гала проф. Дюлгеров.

Кристина Ингилизова изрече благодарности към Община Бургас, екипа на НХК, доброволци и другари на събитието. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР