Тазгодишният юли е бил най-горещият месец от 1880 г., когато

...
Тазгодишният юли е бил най-горещият месец от 1880 г., когато
Коментари Харесай

Тазгодишният юли е бил най-горещият месец от 1880 г.

Тазгодишният юли е бил най-горещият месец от 1880 година, когато стартира да се изготвя международната статистика на температурните върхове. Това сочат данни на НАСА, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Миналият месец е бил с 0,24 градуса по Целзий по-топъл от всеки различен юли в данните на американската галактическа организация, споделят учени от Института за галактически проучвания " Годард " на НАСА.

Юли 2023 година е бил с 1,18 градуса по Целзий по-топъл от междинните температурни индикатори за интервала сред 1951 и 1980 година, оповестиха от НАСА. 

" Данните на НАСА удостоверяват това, което милиарди хора по света безусловно усетиха: температурите през юли 2023 година го трансфораха в най-горещия месец в историята ", съобщи ръководителят на НАСА Бил Нелсън. " Науката е ясна. Трябва да действаме в този момент, с цел да защитим общностите и планетата ни; тя е единствената, която имаме ".

Особено горещи бяха елементи в Южна Америка, Северна Африка, Северна Америка и Антарктическия полуостров, където се наблюдаваше покачване на температурите с към 4 градуса по Целзий над междинните, допълват специалистите на НАСА. 

Данните на галактическата организация на Съединени американски щати демонстрират, че петте най-горещи месеца юли от 1880 година насам са се случили в последните пет години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР