Тазгодишният тенис сезон официално приключи с последните двубои от Финалите

...
Тазгодишният тенис сезон официално приключи с последните двубои от Финалите
Коментари Харесай

С участието на Григор, Джокович и Алкарас: Програма за тенис турнирите през декември

Тазгодишният тенис сезон публично завърши с последните дуели от Финалите на Купа " Дейвис ", само че това надалеч не значи, че няма да гледаме повече тенис до края на 2022-ра. Последният месец от годината ще ни предложи огромна доза тенис страсти, откакто се чака в деяние да забележим някои от топ имената както в женския, по този начин и в мъжкия Тур. Малка част от тях са най-хубавият ни тенисист Григор Димитров, Новак Джокович, Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Ник Кирьос, до момента в който при дамите ще можем да се насладим на изявите на състезателки като Ига Швьонтек, Онс Жабер, Ема Радукану, Паула Бадоса и Каролин Гарсия.

Diriyah Cup (8-10 декември)
Участници: Стефанос Циципас, Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Тейлър Фриц, Александър Зверев, Камерън Нори, Ник Кирьос, Доминик Тийм, Стан Вавринка (предстои да бъдат оповестени имената на още трима участници)
Първата от серията демонстративни съревнования през декември ще събере в Саудитска Арабия 12 тенисисти, като форматът на надпреварата ще бъде директна елиминация. Първите четирима сложени ще имат несъмнено място в четвъртфиналната фаза, до момента в който останалите осем ще стартират от осминафиналите. Интересното е, че присъединяване на изгубилите в първия ден от шампионата не се изчерпва единствено с мачовете на сингъл, така като впоследствие ще бъдат образувани четири тандема, които ще премерят сили в конкуренция по двойки.

Mubadala World Tennis Championships (16-18 декември)
Участници: Карлос Алкарас, Каспър Рууд, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Камерън Нори, Франсис Тиафо; Онс Жабер, Ема Радукану
Надпреварата в Абу Даби се е трансформирала в неизменима част от календара през последните години и в средата на декември още веднъж ще ни направи очевидци на завладяващи конфликти сред някои от водещите тенисисти сега. В турнира при мъжете ще се включат шестима състезатели, двама от които ще започват непосредствено от полуфиналите. Състезанието и през тази година ще включва един женски дуел, който ще опълчи Онс Жабер и Ема Радукану.

World Tennis League (19-24 декември)
Участници: The Falcons (Григор Димитров, Новак Джокович, Арина Сабаленка, Паула Бадоса); The Kites (Феликс Оже-Алиасим, Гаел Монфис, Ига Швьонтек, Саня Мирза, Южени Бушар); The Hawks (Александър Зверев, Доминик Тийм, Елена Рибакина, Анет Контавейт); The Eagles (Ник Кирьос, Рохан Бопана, Каролин Гарсия, Бианка Андрееску, Андреас Сепи)
Това ще бъде първото издание на шампионата, който ще бъде от разбъркан темперамент и ще се организира в Дубай. Участниците са 18 и ще бъдат разграничени в четири тима, които ще играят между тях по системата " всеки против всеки ". Тимовете са формирани от по 4 или 5 души, като конфликтите сред тях ще се състоят от три обособени срещи - един мъжки сингъл, един женски сингъл и мач на смесени двойки. Всеки от дуелите ще се играе във формат 2 от 3 сета, като третата част ще бъде супертайбрек до 10 точки. Финалът ще опълчи двата тима, които са с най-хубави индикатори в хода на надпреварата.

Програмата за надпреварата към този момент бе оповестена, като съгласно нея Григор Димитров ще играе само на смесени двойки - два пъти заедно с Бадоса и един път един до друг със Сабаленка, а дуелите с негово присъединяване ще бъдат на 20, 21 и 23 декември.

United Cup (29 декември - 8 януари)
Отборът на България: Григор Димитров, Адриан Андреев, Димитър Кузманов, Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова
Най-новата конкуренция в формалния календар на АТР и WTA, която също ще бъде от разбъркан вид, ще събере в Австралия 16 от водещите сили в спорта. Участниците бяха избрани, вземайки под внимание класирането на първите ракети от съответните страни, както и посредством комбинирания ранкинг на състезателите от съответната страна. Именно мястото в топ 30 на Григор Димитров разреши на нашата татковина да заеме едно от последните две свободни места в надпреварата.

Самите отбори ще бъдат разпределени в 6 групи, а градовете домакини ще бъдат надлежно Пърт, Сидни и Мелбърн. Всеки от тях ще одобри по 2 групи от по 3 страни, като страните в една и съща група ще играят на правилото " всеки против всеки ". Един конфликт ще включва два мъжки и два женски мача на сингъл, като ще приключи с дуел на смесени двойки. Победителите от двете групи във всеки от трите града ще играят мач между тях, с цел да дефинират трите страни, които ще се класират непосредствено за полуфиналите. Последното четвърто място в полуфиналната фаза ще бъде заето от най-добрепредставилия се отбор в плейофите.

България ще открие конкуренцията, защото съгласно към този момент оповестената стратегия ще започва присъединяване си в първия ден от шампионата. На 29 и 30 декември нашите представители ще се изправят против тима на Гърция, формиран от Стефанос Циципас, Мария Сакари, Михаил Перволаракис и Деспина Папамихаил. На 31 декември и 1 януари пък за сънародниците ни следва да премерят сили с Белгия, чиито представители са Давид Гофен, Елизе Мертенс, Зизу Бергс и Алисън Ван Уйтванк.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР