Тазгодишният победител в класацията за най-добър град за живеене е

...
Тазгодишният победител в класацията за най-добър град за живеене е
Коментари Харесай

Най-добрият град за живеене през 2018 г. е Бургас

Тазгодишният победител в класацията за най-хубав град за живеене е Бургас. Отличието беше връчено от вицепремиера Томислав Дончев.

Церемонията, с която приключва националният конкурс, проведен за единайсети път, се състоя през днешния ден в столицата.

В категорията „ Зелен град “ беше отличен Сливен , който, по думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов, преработва над 90% от битовите боклуци и има най-ниско равнище на фини прахови частици.

Като „ Евро град “ беше избрана София .

Вярвам, че всеки кмет на всяка община се пробва да прави най-хубавото за неговия град, сподели кметът Йорданка Фандъкова. Тя добави, че това е екипна работа, тъй като никой кмет и никой град не може да се оправи самичък.

Бизнес град е Димитровград с разкрити 3150 работни места през 2017 година, а Смолян стана град на знанието .

В състезанието „ Моят град е моята цитадела “ – част от акция на Министерство на регионалното развитие, министър Николай Нанков награди Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София .

В категорията „ Град на финансовата резистентност “ премията връчи на Пловдив министърът на финансите Владислав Горанов. Проблемът, съгласно Горанов, е, че в множеството категории премиите отиват в Южна България. По думите му в този момент те, като ръководещи, би трябвало да се насочат към поддръжка на Северна България, изключително в развиването на инфраструктурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР