Тазгодишният носител на приза все още не е обявен официално.

...
Тазгодишният носител на приза все още не е обявен официално.
Коментари Харесай

Опозицията във Венецуела получи наградата ”Сахаров”

Тазгодишният притежател на наградата към момента не е разгласен публично.
Наградата се присъжда на венецуелското Национално заседание, следено от опозицията, и на политически пандизчии. Решението е било взето на среща на ръководителите на политическите групи в Екологичен потенциал, оповестиха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

"Тази премия поддържа битката на демократичните сили за демократична Венецуела ", съобщи ръководителят на групата на АЛДЕ в Екологичен потенциал Ги Верхофстат. Той прикани интернационалната общественост да се включи в битката на венецуелския народ.

Венецуела на прага на революция >>>

Както уточни Екологичен потенциал в резолюция през април, обстановката във Венецуела се утежнява съществено във връзка с демокрацията и правата на индивида в конюнктура на растяща политическа и обществена неустойчивост.

Демократичната съпротива във Венецуела включва ръководителя на Националното заседание Хулио Борхес и всички политически пандизчии, изброени от неправителствената организация "Форо пенал ", измежду които са Леополдо Лопес, Антонио Ледесма, Даниел Себайос, Йон Гойкоечея, Лорен Салех, Алфредо Рамос и Андреа Гонсалес.

През 2015 година политическите пандизчии и опозицията във Венецуела също са били финалисти за премията "Сахаров ".

Миналата година премията беше дадена на Надя Мурад и Ламия Башар, описали пленничеството си от "Ислямска страна " (ИД). Момичетата са от иракско село, което през лятото на 2014 година е превзето от ИД.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР