Тазгодишният клей сезон е вече в разгара си и с

...
Тазгодишният клей сезон е вече в разгара си и с
Коментари Харесай

С поглед към Ролан Гарос: Григор и още петима българи ще бъдат част от основна схема

Тазгодишният клей сезон е към този момент в разгара си и с напредването на времето от ден на ден се приближаваме към връхната му точка, а точно Откритото състезание на Франция. През тази година България ще бъде показана от цели осем тенисисти в конкуренциите за мъже, дами, юноши и девойки, като шестима от тях ще стартират присъединяване си непосредствено от главната скица.

Григор Димитров и Виктория Томова са единствените ни представители при мъжете и дамите, които се класираха непосредствено за същинската част на шампионата. От своя страна, Димитър Кузманов и Адриан Андреев ще би трябвало да преминат през три кръга квалификации, с цел да си обезпечат място в главната скица. При дамите пък Сесил Каратанчева, която неотдавна се завърна след близо 4 години неявяване от корта, също има късмет да откри място в пресявките чрез " предпазен ранкинг ".

В юношеската конкуренция Илиян Радулов, който през януари доближи до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън ще бъде трети подложен в главната скица в Париж, където също по този начин ще стискаме палци и на Адрияно Дженев. В конкуренцията при девойките непосредствено от главната скица ще започват Росица Денчева и Ива Иванова, за която това ще бъде дебют на сходно равнище, като покрай класиране за квалификациите е Йоана Константинова.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР