Тазгодишният Аустрелиън Оупън вече навлиза в своята решителна фаза и

...
Тазгодишният Аустрелиън Оупън вече навлиза в своята решителна фаза и
Коментари Харесай

Програмата за АО: Става ясен финалът при дамите, Радулов в опит да стигне 1/2-финал

Тазгодишният Аустрелиън Оупън към този момент навлиза в своята решителна фаза и през утрешния ден следва да станем очевидци на двата полуфинални конфликта при дамите, които ще дефинират кои две тенисистки ще излязат една против друга в съботния ден в опит да завоюват трофея. 

В първия дуел от вечерната сесия една против друга ще излязат две носителки на купа от Големия шлем в лицето на последната победителка от Уимбълдън Елена Рибакина и двукратната шампионка в Мелбърн Виктория Азаренка. По пътя си към полуфиналната фаза казахстанската представителка надви над международната №1 Ига Швьонтек в поредни сетове, до момента в който беларуската тенисистка отстрани друга от огромните фаворитки за трофея, а точно Джесика Пегула.

След края на тази среща на корта ще излязат най-високоранкираната останала състезателка в схемата Арина Сабаленка и единствената непоставена полуфиналистка Магда Линет. До този момент те имат общо два изиграни дуела между тях, като в никой от тях полякинята не е успявала да вземе даже сет.

В четвъртък ще следим с интерес и изявите на последния български представител в конкуренцията - 17-годишния Илиян Радулов. Тийнейджърът, който е подложен под номер две в схемата, записа три поредни победи, с цел да откри място в четвъртфиналите на шампионата при юношите, а на следващия ден му следва да премери сили с американеца Лърнър Тайм в борба за постигане до етапа на най-хубавите четири. Сблъсъкът сред двамата ще открие програмата на корт №6, което значи, че началото му ще бъде сложено в тъкмо 02:00 часа българско време.

Програмата за Ден 11 в Мелбърн:

Rod Laver Arena (начало 02:00 часа):

1. Даниела Хантухова/Агнешка Радванска - Ива Майоли/Барбара Шет (турнир на легендите)

2. Жереми Шарди/Фабрис Мартен - Юго Нис/Ян Желински

3. Ринки Хиджиката/Джейсън Кублер - Марсел Гранойерс/Орасио Себайос

4. Елена Рибакина - Виктория Азаренка (не преди 10:30 часа)

5. Магда Линет - Арина Сабаленка 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР