Тазгодишният ATP 250 турнир в Неапол едва ли ще бъде

...
Тазгодишният ATP 250 турнир в Неапол едва ли ще бъде
Коментари Харесай

Въпреки фиаското: Неапол отново ще кандидатства за ATP турнир


Тазгодишният ATP 250 шампионат в Неапол надали ще бъде запомнен с положително от участниците и феновете. Проблемите с настилката на кортовете бяха доста съществени , като това наложи отлагането на куп мачове, откакто в първите два дни се изиграха единствено няколко дуела от главната скица. Дори това обаче не бе краят на неприятностите – един от участниците откри багажа си в коридора на хотела , а след следващото отсрочване на мачове избухна всеобщо неодобрение измежду феновете, които упорстваха парите да им бъдат върнати.

Всичко това обаче явно не смущава уредниците на Tennis Napoli Cup. Напротив – турнирният шеф Рикардо Вилари съобщи, че Неапол ще кандидатства за домакинство на ATP шампионат и следващата година. Италианецът показа, че е изпратил писмо до управлението на мъжкия Тур, в което се извинява за организационните проблеми, само че в това време счита, че шампионатът е бил „ положителен “ и даде обещание, че почитателите, които упорстват за финансова отплата, ще я получат.

„ Ще аплайваме за домакинство на шампионат от календара на ATP и през идната година, в случай че по някаква причина не ни разрешат да го създадем “ – сподели Вилари пред Tennis.com.

Изненадващо за мнозина, неговият оптимизъм бе изцяло споделен от президента на италианската федерация Анджело Бинаги. Пред Ottopagine той съобщи, че финалът сред Лоренцо Музети и Матео Беретини е голям триумф за управлението на федерацията.

„ Изцяло италианският край в Неапол може да бъде регистриран като успех за управлението на федерацията. Искаше ми се да има най-малко един италиански финалист и във Флоренция, само че за жалост не се случи. Беретини и Музети са прелестни както като хора, по този начин и като играчи, само че спечелилият може да е единствено един. И на двата шампионата посещаемостта беше доста висока, което е явен знак, че сме се справили добре с промотирането им. Бих желал да благодаря на Неапол и Флоренция за голямата пристрастеност към тениса, която демонстрираха “ – разяснява Бинаги.

„ Освен това с предоставените предложения дадохме опция за изява на млади и надарени играчи, които се борят за присъединяване на Next Gen Финалите “ – сподели още италианецът, отговаряйки косвено на рецензиите във връзка неуважителното отношение на федерацията по отношение на Андреас Сепи.

Бинаги разкри също, че в резултат на проблемите с кортовете от ATP са разпоредили шампионатът да бъде изместен във Флоренция, само че той е отказал, поради което федерацията ще понесе сериозна финансова глоба. „ От ATP желаеха да преместя шампионата от Неапол във Флоренция. Аз обаче отхвърлих, поради което ще ни наложат сериозна санкция “.

Турнирът в Неапол бе част от календара на ATP с едногодишен лиценз, сходно на тези във Флоренция и Хихон. След множеството организационни проблеми и недоволствата към организацията, стояща зад конкуренцията обаче е доста малко евентуално той да бъде продължен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР