Тазгодишната реколта е поставена под заплаха, алармират производители. Липсата на

...
Тазгодишната реколта е поставена под заплаха, алармират производители. Липсата на
Коментари Харесай

Топлото време убива реколтата?

Тазгодишната годишна продукция е сложена под опасност, сигнализират производители. Липсата на снегове и високите температури са довели да изсушаване на почвата. Според зърнопроизводители, равнищата на мокрота в по-дълбоките пластове е сериозна и тук-там към този момент могат да се видят даже изсъхнали посеви.

Хора в сектора се надяват температурите да спаднат до естествените за сезона, а също и да се задържат. Фалшивата пролет би могла да подлъже посевите да покълнат по-рано, което е извънредно рисково, припомнят те.

" Ако това се случи даже 2 дни ниски температури ще бъда задоволителни, реколтата да измръзне и да загине. ", обявиха те пред Nova. 

Най-топлата и суха зима от 15 години насам слага в риск както зърнопроизводителите, по този начин и овощарите, и производителите на зеленчуци.

" Суха зима е равно на апетит, както споделят старите ", подсетиха хора в сектора. Те прибавиха, че неналичието на годишна продукция ще удари българина непосредствено в джоба, защото обстановката ще провокира фрапантно повишаване на редица артикули.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР