Тайванският производител на смартфони HTC обяви, че продава част от

...
Тайванският производител на смартфони HTC обяви, че продава част от
Коментари Харесай

Гугъл купува производителя на смартфони HTC за 1,1 млрд. долара

Тайванският производител на смарт телефони HTC разгласи, че продава част от бизнеса си на американския софтуерен колос " Google " за 1,1 милиарда $ - с близо 800 млн. по-малко от предстоящото.

Сделката ще коства на затъналите HTC правата върху интелектуалната им благосъстоятелност, както и половината им отдела за изследвания, състоящ се от 2000 души, само че все пак ще им разреши да запазят марката си.

Очаква се до началото на 2018 година продажбата да бъде реалност, само че преди този момент " Google " ще би трябвало да получи позволение от регулаторните органи.

БГНЕС напомня, че през последните дни медиите настойчиво разпространяваха слуховете, че точно " Google " ще " погълне " мобилното поделение на тайванската компания и това несъмнено бе най-логичния излаз от рецесията за HTC.

В края на краищата осведомените с развиването на технологиите знаят, че двете ĸoмпaнии от дълго време работят дружно върху направата на cмapтфoнитe Gооglе Ріхеl, Ріхеl ХL и Pixel, като на американците е поверен софтуера, а на тайванците - хардуера на мобилните устройства.

Освен това от " Google " и компанията майка " Алфабет " в никакъв случай не са крили упоритостите си за надзор над цялостния индустриален развой на телефоните HTC, защото това би им отворило невероятни благоприятни условия за развиването на свързаната им със смарт телефоните активност, както и за налагането им на азиатския пазар.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР