Тайванските производители на графични карти, по-специално Gigabyte Technology, Micro-Star International

...
Тайванските производители на графични карти, по-специално Gigabyte Technology, Micro-Star International
Коментари Харесай

Тайванските производители на графични карти очакват значителен спад в продажбите

Тайванските производители на графични карти, по-специално Gigabyte Technology, Micro-Star International и TUL, през април ще доставят 40% по-малко графични адаптери, в сравнение с през предишния месец. Това оповестява изданието DigiTimes, базирайки се на източници от промишлеността.
Като съществена причина за забележителния спад е понижението на курсовете при множеството криптовалути. Според източници, доста от дистрибуторите и огромните „киберзлатотърсачи“ доста са намалели не се доставят с графични ускорители. Някои компании, профилирани в добива на криптовалути, взеха решение да изчакат с покупката на графични карти. Те чакат излизането на новото профилирано съоръжение от китайската компания Bitmain.



Освен това, брутната облага на производителите на графични карти в обозримо бъдеще ще се свие до 20-25%. Това се дължи на намаляването на цените на продуктите за стимулиране на продажбите. При това, разликата сред продажната цена на графичните карти и тяхната себестойност е 50% от последната.

Трябва да се има поради, че през предходната година Gigabyte съумя да продаде 4,5 милиона графични адаптера. Това е с един милион повече от 2016 година. Първото тримесечие, тайванският разработчик завърши с рекорден приход от 675 милиарда щатски $. Това е с 51% повече спрямо миналата година. Междувременно, месечният доход на MSI през март е повишен до 395 милиона щатски $. Това е с 33,5% повече от индикатора през март 2017 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР