Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента по

...
Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента по
Коментари Харесай

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в Народното събрание по време на яростен спор по отношение на промените в законодателния орган , оповестява " Ройтерс ".

До сбиването се стигна единствено дни преди новоизбраният президент Лай Чинг-те да встъпи в служба, без да има законодателно болшинство.

Още преди началото на гласуването някои депутати крещяха и се блъскаха един различен отвън Народното събрание, след което действието се придвижи и в самия законодателен орган.

В настъпилия безпорядък законотворците се надигнаха към мястото на оратора, някои прескачаха маси и поваляха свои сътрудници на пода . Въпреки че спокойствието скоро бе обновено, в следобедните часове последваха още сбивания.

Лай, който ще встъпи в служба в понеделник, завоюва изборите през януари, само че неговата Демократическа прогресивна партия загуби болшинството си в Народното събрание.
 В тайванския парламент се замерят със столове
В тайванския парламент се замерят със столове

Депутатите се хванаха за гушите

Основната опозиционна партия - Куоминдан, има повече места от ДПП, само че не задоволително, с цел да образува болшинство сама, заради което работи дружно с дребната Тайванска национална партия за популяризирането на техните общи хрумвания.

Опозицията желае да даде на Народното събрание по-големи пълномощия за надзор над държавното управление, в това число се пробва да прокара спорно предложение за криминализиране на чиновници, за които се счита, че вършат погрешни изказвания в Народното събрание.

ДПП твърди, че Куоминдан и ТНП непозволено се пробват да прокарат предложенията без нормалния развой на консултация - нещо, което ДПП дефинира като " противоконституционна корист с власт ".

" Защо се противопоставяме ли? Искаме да можем да водим полемики, а не да има единствено един глас в страната ", изясни депутатът от ДПП Уанг Мей-хуей.
 Бой в Народното събрание на Тайван
Бой в Народното събрание на Тайван

Членове на опозиционната партия Гоминдан се сбиха с депутати от ръководещата

Депутати и от трите партии бяха забъркани в разногласията и си размениха обвинявания кой е отговорен.

Джесика Чен от Куоминтан съобщи, че промените би трябвало да разрешат по-добър законодателен контрол на изпълнителната власт.

" ДПП не желае това да бъде признато, защото те от много време са привикнали да монополизират властта ", посочи тя.

и неведнъж в Народното събрание се е стигало до пердах . През 2020 година депутатите от Kуоминтан хвърлиха свински вътрешности на пода на Народното събрание при спор за облекчение на вноса на свинско месо от Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР