Тайванската армия за първи път публикува наръчник с насоки към

...
Тайванската армия за първи път публикува наръчник с насоки към
Коментари Харесай

Тайван пусна наръчник за оцеляване при евентуална война

Тайванската войска за първи път разгласява справочник с насоки към жителите за оцеляване при възможна война, оповестява " Ройтерс ".

Причината е, че съветската инвазия в Украйна насочи вниманието върху това по какъв начин островът би трябвало да отговори на натиска на Китай.

Пекин в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор и през последните две години ускори военните действия наоколо до острова, с цел да го притисне да одобри китайските териториални искания.

Наръчникът на Тайван в детайли разказва къде могат да намерят бомбоубежища и по какъв начин да се приготвят ресурси за изключителни обстановки.

Ние предоставяме информация за това по какъв начин жителите би трябвало да реагират при положение на военна рецесия и при вероятни бедствия, съобщи на онлайн конференция Лиу Тай-и, чиновник на отдела за цялостна отбранителна готовност.

Той уточни, че наръчникът ще бъде в допълнение обновен с информация като уеб страниците на обществени домове, лечебни заведения и магазини за ежедневни потребности.

Тайван не оповестява за признаци за неизбежна китайска инвазия, само че увеличи равнището си на подготвеност от началото на войната в Украйна, която Москва назовава " специфична военна интервенция ".

Миналия месец стана ясно, че Тайван обмисля удължение на наложителната военна работа, чиято дълготрайност сега е четири месеца, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР