Тайванската армия обяви, че 68 китайски изтребителя и 13 военни

...
Тайванската армия обяви, че 68 китайски изтребителя и 13 военни
Коментари Харесай

Напрежението между Тайван и Китай се покачва с всяка минута

Тайванската войска разгласи, че 68 китайски изтребителя и 13 военни кораба са пресекли "средната морска линия " в Тайванския пролив, която разделя континентален Китай от острова, в границите на огромните военни маневри, проведени от Пекин, съобщи Франс прес.
В известие от тайванското министерство на защитата обявиха, че осъждат дейностите на китайската Народна освободителна войска, която съзнателно е пресякла междинната морска линия.
На този декор Китай съобщи, че анулира или краткотрайно приключва разговора със Съединени американски щати по редица въпроси - от изменението на климата до военните връзки и битката с опиатите - в отговор на визитата на председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван, заяви Асошиейтед прес.
Министерството на външните работи в Пекин съобщи, че разговорът сред американските и китайските районни военни командири и министрите на защитата ще бъде анулиран, както и диалозите за военната морска сигурност. Сътрудничеството в региона на връщането на незаконни имигранти, следствието на престъпни случаи, транснационалната престъпност, противозаконния наркотрафик и изменението на климата ще бъде прекратено, съобщи министерството.
Китай съобщи също, че повече от 100 военни самолета и 10 военни кораба са взели участие във военните учения със стрелби с бойни боеприпаси към Тайван през последните два дни, като в същото време разгласи най-вече алегорични наказания против председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси и нейното семейство поради визитата й в Тайван по-рано тази седмица.
Агенция Синхуа заяви, че изтребители, бомбардировачи, ескадрени миноносци и фрегати са били употребявани в по този начин наречените "съвместни интервенции по блокиране ".
Командването на Източния спектакъл на въоръжените сили също по този начин изстреля нови версии на ракети, за които съобщи, че са поразили точно неназовани цели в Тайванския пролив.
Китайската войска изстреля и ракети над Тайван в Тихия океан, оповестиха военни пред държавните медии, като по този метод доста ускориха заканите на Китай за нахлуване и навлизане на острова, показва АП. Пет от ракетите, изстреляни от Китай след началото на военните учения през вчерашния ден, се приводниха в изключителната икономическа зона на Япония край Хатерума, остров надалеч на юг от главните японски острови, съобщи японският министър на защитата Нобуо Киши. По-късно от японското министерство на защитата обявиха, че съгласно тях четири други ракети, изстреляни от югоизточното китайско крайбрежие на Фуцзян, са прелетели над Тайван.
Ученията, които съгласно Синхуа са с "безпрецедентен мащаб ", съставляват най-острата реакция на Китай на визитата на Пелоси. Председателката на Камарата на представителите е най-високопоставеният американски политик, навестяващ Тайван от 25 години насам.
Смята се, че тези учения са най-мащабните, провеждани наоколо до Тайван в географско отношение, и най-близките по разстояние - на 20 км от острова, посочи АП.
Диалогът и обменът сред Китай и Съединени американски щати, изключително по военните въпроси и икономическия продан, като цяло са били краткотрайно прекъсвани и преди. Изменението на климата и битката с търговията с противозаконни опиати като фентанил обаче са области, в които те са намерили обща идея, и прекратяването на съдействието от страна на Пекин може да има обилни последствия за напъните за реализиране на прогрес в решаването на тези въпроси, показва АП.
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън назова ученията "значителна ескалация " и съобщи, че е призовал Пекин да отдръпна войските си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР