Тайван заяви, че китайските учения с бойна стрелба в провинция,

...
Тайван заяви, че китайските учения с бойна стрелба в провинция,
Коментари Харесай

Нови китайски учения поставиха нащрек Тайван

Тайван съобщи, че китайските учения с бойна пукотевица в провинция, обърната към острова, са част от рутинните годишни учения, само че също по този начин евентуално са и част от " възпиращия резултат " на Китай във водите на Тайванския пролив, оповестява " Ройтерс ".

Късно нощес китайската работа за морска сигурност уточни, че регион към остров Ниушан в провинция Фудзиен ще бъде затворен за четири часа от 9.00 часа сутринта локално време през днешния ден за учения за пожар. Ниушан се намира на юг от следените от Тайван острови Мацу.

Министерството на защитата на Тайван съобщи, че тези учения са част от рутинното китайско образование и ги следи от близко.

Въпреки това ведомството означи, че не може да изключи, че това е част от " разширението на възпиращия резултат " на Китай по отношение на
 Китай в никакъв случай няма да се откаже да употребява мощ над Тайван
Китай в никакъв случай няма да се откаже да употребява мощ над Тайван

Пекин обаче се стреми към вероятността за спокойно обединяване

Миналата седмица който Пекин счита за своя територия, и уточни, че тези учения са били предизвестие против " сепаратистки дейности ".

Тайванският министър председател Чо Джун-тай съобщи, че Китай не би трябвало да организира сходни учения поради тяхната опасност за районния мир и непоклатимост.

" Без значение какъв брой огромен е мащабът на учението, те не би трябвало да се случват постоянно и покрай Тайван ", настоя той. Според него това единствено ще провокира излишно напрежение.

През последните пет години на китайски военни самолети и военни кораби във въздушното пространство и водите към територията си.

Китай ненавижда президента на Тайван Лай Чинг-те, който встъпи в служба през май, защото го счита за " сепаратист ", и отхвърли апелите му за договаряния.

На собствен ред Лай отхвърля претенциите на Пекин за суверенитет и твърди, че единствено народът на Тайван може да взема решение бъдещето си.
 Тайпе: Китай се приготвя за бърз удар по Тайван
Тайпе: Китай се приготвя за бърз удар по Тайван

Пекин гради потенциал за бързо преобразяване на военните учения в атака
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР