Тайван трябва да бъде нащрек тази година за внезапно нахлуване

...
Тайван трябва да бъде нащрек тази година за внезапно нахлуване
Коментари Харесай

Тайван се готви за внезапно нахлуване на китайската армия

Тайван би трябвало да бъде нащрек тази година за " ненадейно навлизане " на китайската войска в близки до територията му региони . Това съобщи министърът на защитата на острова Чиу Куо-чен, представен от " Ройтерс ".

Предупреждението му идва на фона на възходящото военно напрежение в Тайванския пролив.

През последните години към Тайван и съвсем всекидневно китайски военни самолети навлизат в зоната за идентификация на противовъздушната защита на острова.

До момента Тайван не е съобщавал за случай с китайски сили, навлезли в прилежащата му територия, намираща се на 44,4 километра от брега. Миналата година обаче който навлезе във въздушното му пространство наоколо до остров край китайския бряг.
 Китай не се отхвърля от спокойно обединяване с Тайван
Китай не се отхвърля от спокойно обединяване с Тайван

Пекин уверено се опълчва на независимостта на острова

В отговор на въпроси на законодатели в Народното събрание, Чиу съобщи, че Китайската народноосвободителна войска може да откри опрощение да навлезе в региони, близки до териториалното въздушно и морско пространство на Тайван , до момента в който островът ускорява военния си продан със Съединените щати.

По негови думи китайската войска може " ненадейно да нахлуе " в прилежащата зона на Тайван и да се приближи до територията му, на 22,2 км от брега.

" Неслучайно декларирам това тази година, защото китайските сили вършат такава подготовка ", акцентира Чиу и добави, че те биха употребявали мощ, в случай че в действителност се постанова.

От своя страна представителят на китайското външно министерство Мао Нин уточни на всекидневен брифинг, че Пекин " ще предприеме твърди ограничения за отбрана на своя суверенитет и териториална целокупност ".
 Китайски изтребители отново кръжат към Тайван
Китайски изтребители отново кръжат към Тайван

Те са навлезли в зоната за идентификация на противовъздушната защита на острова

Тайван се закани да упражни правото си на самозащита и контраофанзива, в случай че китайски въоръжени сили навлязат на негова територия.

През последните три години Китай, който смята демократично управлявания Тайван за своя територия, в опит да принуди Тайпе да одобри претенциите за суверенитет на Пекин.

От своя страна държавното управление на Тайван акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си и няма да се поддаде на закани.

Вашингтон е най-важният интернационален покровител и макар че сред двете страни не са открити публични дипломатически връзки. Подкрепата на Съединени американски щати за острова обаче непрекъснато става мотив за разтягане на китайско-американските връзки.
 Поредна китайска провокация по отношение на Тайван
Поредна китайска провокация по отношение на Тайван

57 бойни самолета навлязоха в зоната на противовъздушната защита на острова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР