Тайван симулира отблъскване на нахлуваща армия и използва за пръв

...
Тайван симулира отблъскване на нахлуваща армия и използва за пръв
Коментари Харесай

Тайван провежда мащабни военни учения на фона на напрежението с Китай

Тайван симулира отбиване на нахлуваща войска и употребява за пръв път цивилни дронове като част от военни учения на фона на ескалиращото напрежение с Китай, оповестява " Ройтерс ".

Китай твърди, че Тайван е тяхна свещена територия с политиката си " един Китай " , а Пекин в никакъв случай не се е отказал от използването на мощ, с цел да върне считаната за провинция под собствен надзор. Военновъздушни сили и Военноморски сили на Китай реализираха поредност от военни маневри наоколо до острова през последните месеци, които Тайпе разгласи за заплашване.

 Китайските Военноморски сили с следващо обучение край Тайван и Филипините
Китайските Военноморски сили с следващо обучение край Тайван и Филипините

Китайските разрушители правят офанзивни и отбранителни тренировки

" Бойната успеваемост на въоръжените ни сили е гаранция за нашата национална сигурност . Това е процъфтяващата основа на обществото и това е подкрепящата мощ за нашите полезности, демокрацията и независимост. Докато въоръжените ни сили са тук, Тайван сигурно ще бъде тук ", разяснява тйаванският президент Цай Инг-уен.

Над 4 000 военнослужещи и над 1500 типове техника са разгърнати в годишното обучение. То е следено от гостуващия крал на Суатини (б.р. африканското кралство, известно и като Свазиленд) Мсвати III - последният безспорен монарх в Африка и единственият останал африкански съдружник на Тайван.

Китай прикани Суатини да прекъсне връзки с Тайван преди началото на септември , когато Пекин ще е хазаин на среща на върха на африканските водачи .

" В хода на тренировките, нашите въоръжени сили демонстрираха бойния си потенциал и нашата съюзна страна може да следи. Това е един от методите, по които се надяваме да задълбочим разговора сред двете страни ", добавя Цай Инг-уен.

Тайван неотдавна загуби двама дипломатически съдружници, западноафриканската страна Буркина Фасо и Доминиканската република, която откри връзки с Пекин. Тайпе има публични връзки с едвам 18 страни по света .

Тайван е подготвен да взе участие в военноморски учения, проведени от Съединени американски щати . Напрежението сред Тайван и Китай се усилва през последните месеци, китайската администрация се притеснява, че Цай Инг-уен ще упорства за формалната самостоятелност на острова .

 Китайски бомбардировачи с образователни кацания на противоречиви острови в Южнокитайско море
Китайски бомбардировачи с образователни кацания на противоречиви острови в Южнокитайско море

Битката за Южнокитайско море

Тайванският президент разяснява, че желае да резервира статуквото, само че ще отбрани сигурността на Тайван и няма да разреши да бъде унизена от Пекин. Тайван е оборудван най-много с създадени от Съединени американски щати оръжия и желае от Вашингтон по-съвременно съоръжение, в това число и нови изтребители .

Военните специалисти настояват, че салдото на силите сред Тайван и Китай е преместен в интерес на Китай , който евентуално е в положение да превземе острова, в случай че Съединени американски щати бързо не се притече на помощ .

 Филипините плашат с война в Южнокитайско море
Филипините плашат с война в Южнокитайско море

Не споделяме, че отиваме на война, само че в случай че те ни репресират
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР