Тайван ще се присъедини към „демократичните сили“ в налагането на

...
Тайван ще се присъедини към „демократичните сили“ в налагането на
Коментари Харесай

Тайван се присъединява към демократичните страни в санкциите спрямо Русия

Тайван ще се причисли към „ демократичните сили “ в налагането на наказания на Русия поради нашествието в Украйна, заяви държавното управление на страната по-рано през днешния ден.

Най-големият контрактуван производител на чипове в света TSMC на собствен ред съобщи, че ще съблюдава всички правила за надзор на износа.

Кризата се следи деликатно в Тайван, който от години живее в сянката на засилващия се боен напън от страна на Пекин.

„ Ние доста строго осъждаме сходен акт на инвазия и ще се присъединим към демократичните страни, с цел да наложим взаимно наказания “, сподели министър председателят на страната.

Министърът на стопанската система акцентира, че островът ще преразгледа износа за Русия и ще се координира със своите съдружници за по-нататъшни дейности.

В свое изказване от Министерството на външните работи подчертаха, че страната играе значима роля в световната верига за доставки на полупроводници и ще се „ координира “ със Съединените щати и други страни, изповядващи сходни полезности, с цел да се вземат подобаващите ограничения и Украйна да бъде избавена от „ ужаса на войната “.

Русия не е главен пазар за тайванските артикули. Търговията на Тайван с Украйна и Русия съставлява по-малко от 1% от общия ѝ размер.

Островът има контракт за природен газ с Русия, който изтича през месец март и Тайван ще диверсифицира доставките си.

Запитан за глобите на Тайван, представителят на китайското външно министерство сподели, че държавното управление на острова в никакъв случай не е пропущало опцията да се опита да направи наличието си осезаемо, само че този „ трик “ няма да мине.

Китай не постанова наказания на Русия, заявявайки, че глобите сами по себе си в никакъв случай не са разрешавали проблеми.

Президентът на Тайван Цай Ин-уен повтори, че обстановките на Тайван и Украйна не са идентични. Подобряването на бойната мощност на тайванските военни, както и огромното внимание, отделено на района от страна на „ другарски и съюзнически страни “, дават мощна убеденост в поддържането на сигурността, сподели тя.

Цай акцентира също, че е от изключителна значимост да се отстрани всяка опция за дезинформация и генериране на суматоха, които биха имали за цел да окажат психически напън върху народа и страната, възползвайки се от турболентната обстановка в Украйна.

От Министерство на защитата разгласиха видео, разкриващо бойните самолети, танкове, военни кораби и военни, с които страната разполага, посредством което показва решимостта си да пази Тайван.

„ В лицето на непрестанния комунистически тормоз на Тайван, ние се придържаме крепко към демокрацията и свободата всеки ден “ се споделя в него.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР