Тайван ще предостави на Украйна хуманитарна помощ в размер на

...
Тайван ще предостави на Украйна хуманитарна помощ в размер на
Коментари Харесай

Тайван отпуска 8 млн. USD на Украйна

Тайван ще даде на Украйна филантропична помощ в размер на 8 млн. USD, заяви ръководителят на отдела за външни работи на острова Джоузеф Ву по време на видеоконференция с кмета на Киев Виталий Кличко. Тайпе ще преведе 3 млн. USD дарения непосредствено на украинската столица, като още 5 млн. USD ще бъдат предоставени на шест медицински института в цялата страна.

Тези средства ще бъдат взети от специфична банкова сметка, открита от тайванските управляващи при започване на март за набиране на средства в помощ на Украйна. Над 20 млн. USD от него към този момент са разпределени сред Унгария, Полша, Словакия и други европейски страни, които одобряват украински бежанци.

Властите на Тайван осъдиха специфичната военна интервенция на Русия в Украйна. Тайпе разгласи желанието си да се причисли към интернационалните стопански наказания против Москва. В тази връзка съветското държавно управление е присъединило Тайван в листата на непознати страни и територии, които правят вражески дейности против Руската федерация, нейните компании и жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР