Тайван ще похарчи допълнително 2,97 милиарда долара за закупуване на

...
Тайван ще похарчи допълнително 2,97 милиарда долара за закупуване на
Коментари Харесай

Тайван готви още 3 милиарда долара за военния си бюджет догодина

Тайван ще похарчи в допълнение 2,97 милиарда $ за закупуване на оръжия през идната година , в това число бойни самолети, с цел да укрепи защитата си против Китай. Това сподели държавното управление на страната през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

в понеделник, че общите препоръчани разноски за защита за 2024 година ще бъдат избрани на 191 милиарда $, което е нарастване от 3,5% по отношение на миналата година.

Около половината от спомагателните разноски от спомагателния бюджет ще бъдат употребявани за закупуване на изтребители . Останалата част ще отиде за подсилване на военноморската защита, заяви държавният статистически отдел след съвещание на кабинета за разискване на бюджета.

Бюджетът за защита на Тайван ще би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание , където Демократичната прогресивна партия на Цай има болшинство. Разходите за защита на Острова за идната година ще възлязат на 2,5% от брутния вътрешен артикул.
 Тайван желае помощ от Съединени американски щати за създаване на изтребител от ново потомство
Тайван желае помощ от Съединени американски щати за създаване на изтребител от ново потомство

На фона на засилващия се напън от Китай

Съединените щати утвърдиха в сряда допустима продажба на Тайван на стойност 500 милиона $ на специфични системи за търсене и следене за изтребителите F-16 , както и друго съоръжение.

Заместник-министърът на защитата на Тайван По Хорнг-Хуей изясни, че тези системи са същите като употребяваните от изтребителите F-35 и F-22. По думите му те са измежду най-модерните, които употребяват от Съединени американски щати. Според него те ще оказват помощ за прехващането на китайските стелт изтребители от ново потомство J-20 над Тайванския проток в бъдеще. Това ще разреши на Тайван по-ефективно да възпира китайската въздушна активност, добави той.

Китай, който рутинно жигосва всевъзможни задгранични продажби на оръжие на Тайван, прикани Съединените щати неотложно да анулират плануваната продажба, заяви външното министерство.

Цай управлява стратегия за военна рационализация, с цел да направи въоръжените сили по-способни да се изправят против Китай. Програмата включва модернизирането на флота от изтребители F-16 и създаването на подводници.

Тя сподели в понеделник, че първият първообраз на локална подводница се чака да бъде показан идващия месец.
 Тайван желае мир, по тази причина се готви за война
Тайван желае мир, по тази причина се готви за война

Островът укрепва качествата си за самозащита

Тайван преобразува 141 изтребителя F-16A/B в вида F-16V и е поръчал 66 нови F-16V, които имат усъвършенствана авионика, оръжия и радарни системи. С тях ще могат да се оправят по-добре с китайските военновъздушни сили, в това число стелт J-20 изтребителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР