Тайван се опитва да освободи повече от 300 свои граждани,

...
Тайван се опитва да освободи повече от 300 свои граждани,
Коментари Харесай

Тайван се опитва да освободи граждани, привлечени в Камбоджа от измамници


Тайван се пробва да освободи повече от 300 свои жители, които са били подмамени да отидат в Камбоджа от незаконни групи, с обещания високи заплати на работни места в областта на технологиите, а по-късно са били принудени да работят в колцентрове и да мамят жители на континентален Китай да вършат заплащания за несъществуващи държавни такси или вложения, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тайванското държавно управление заяви през днешния ден, че 333 негови жители са блокирани в Камбоджа. Местните медии оповестяват за тежкото състояние на хората, хванати в клопката на мрежите, за които се счита, че са свързани с проведена престъпност. Полицията на основното интернационално летище „ Таоюан “ в Тайван патрулира с табели, предупреждаващи за заплахите от подправени оферти за високи заплати в Югоизточна Азия.

Тайванските управляващи се свързаха с туристически организации, с цел да разкрият измамите. Повече от дузина хора бяха задържани за схеми за набиране на личен състав, които целят да подмамят младежи на работни места, рекламирани като високоплатени позиции в компютърното инженерство и сходни области.

Това също се трансформира в политически въпрос, защото Националистическата партия упрекна ръководещата Демократическа прогресивна партия в безучастие по въпроса. Премиерът Чан Санчен прикани за дипломатически контакт и репресии против локалните незаконни групи, организиращи измамите. Заместник-генералният секретар на националистите Ли Йенсиу сподели, че е нужна по-голяма гласност, с цел да може управляващите да се оправят с подправените оферти за работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР