Тайван се гордее с усилията си да помогне на Украйна

...
Тайван се гордее с усилията си да помогне на Украйна
Коментари Харесай

Тайван се гордее с усилията си в помощ на Украйна

Тайван се " гордее " с напъните си да помогне на Украйна в битката ѝ за самоотбрана и тези старания би трябвало да продължат, съобщи президентът Цай Инг-уен на конференция в Ню Йорк, съобщи Ройтерс.

Тежкото състояние на Украйна завоюва необятни благосклонности в Тайван, където мнозина виждат паралели сред обстановката в Украйна и тази на острова. Тайпе се изправя пред Китай, който не изключва военна инвазия, с цел да си върне надзор над острова.

Тайван е дарил над 30 млн. $ за филантропична помощ и се причисли към водените от Запада наказания против Русия.

" Докато наблюдавахме кръвопролитията на съветското настъпление, Тайван се гордее, че играе роля в напъните за подкрепяне на украинците в битката им за отбрана на страната и свободата им. Трябва да продължим с нашите старания ", съобщи Цай.

Тайван се сблъсква с все по-агресивни закани от страна на Китай, добави тя.

" Трябва да се образоваме за властническия справочник и да разберем, че тайванската народна власт няма да е единственото нещо, което КНР се стреми да потуши ", сподели Цай, визирайки Китайската национална република.

" Защитата на тайванската народна власт е наложителна за обезпечаването на свободата и правата на индивида за нашето общо бъдеще. "

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР