Тайван се е отказал от плановете си да купи от

...
Тайван се е отказал от плановете си да купи от
Коментари Харесай

Тайван отказа да купи нови хеликоптери от САЩ - твърде скъпи са

Тайван се е отказал от проектите си да купи от Съединени американски щати нови съвременни хеликоптери за битка с подводници с аргумента, че са прекомерно скъпи, заяви Ройтерс.

По-рано Тайван беше оповестил, че има намерение да придобие 12 хеликоптера Ем Ейч-60Ар, създавани от американската компания " Сикорски ". Тайвански медии обаче оповестиха, че Съединени американски щати са отказали договорката, защото не дава отговор на потребностите на острова.

Запитан в тайванския парламент за неотдавнашните промени в политиката за придобиване на нови оръжия от Съединени американски щати, министърът на защитата Као Куанчъ уточни преди всичко случая с хеликоптерите.

" Цената им е прекомерно висока, отвън опциите на страната ни ", изясни той.

Две други покупки на оръжия също бяха отсрочени – на самоходни гаубици M109A6 и на мобилни противовъздушни ракети " Стингър ".

Ракетите " Стингър ", създавани от американската компания " Рейтиън текнолъджис ", са доста търсени в Украйна, където се употребяват против съветските самолети. Доставките от Съединени американски щати обаче понижиха и има обилни спънки за производството на повече такива оръжия, отбелязва Ройтерс.

Тайван към този момент подписа контракт за " Стингър " и заплати за тях, сподели тайванският министър на защитата. Той ще упорства Съединени американски щати да доставят ракетите.

" Ние не гледаме на продажбите на оръжия като на незначителен въпрос и имаме аварийни проекти ", добави Као, без да влиза в детайлности.

Тайван твърди, че Съединени американски щати са му предложили други възможности на самоходните гаубици M109A6, в това число предопределени за монтиране на камиони ракетни установки, създадени от " Локхийд Мартин ".

Властите в Тайпе към момента обмислят разновидностите си по въпроса, съобщи през днешния ден Као.

Тайван, за който Китай претендира, че е негова територия, организира стратегия за военна рационализация, с цел да усъвършенства своята защита и да увеличи опциите си да отблъсне възможна китайска офанзива, в това число с прецизни оръжия като ракети, отбелязва Ройтерс.

Президентката Цай Ингвен се застъпва за концепцията за " асиметрична война ", която включва създаването на високотехнологични, елементарно портативни оръжия, които са сложни за заличаване и може да бъдат употребявани за прецизни офанзиви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР