Тайван представлява най-големият риск в отношенията със Съединените щати, заяви

...
Тайван представлява най-големият риск в отношенията със Съединените щати, заяви
Коментари Харесай

Китай: Това е най-големият риск в отношенията със САЩ

Тайван съставлява " най-големият риск " в връзките със Съединените щати, съобщи китайският външен министър на среща в Пекин с американския си сътрудник.

" Тайванският въпрос е в основата на фундаменталните ползи на Китай, най-важният въпрос в връзките сред Китай и Съединени американски щати и най-големият риск ", съобщи Цин Ган пред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, съгласно китайската държавна телевизия CCTV.

И двете страни обявиха, че диалозите са били потребни, като представителят на Съединени американски щати ги дефинира като " откровени, основни и градивни ", а китайските държавни медии ги дефинираха като " откровени, задълбочени и градивни ".

Изглежда обаче, че те не са постигнали единодушие по доста въпроси, като се изключи че Цин би трябвало да посети Вашингтон, с цел да продължи диалога в комфортно и за двете страни време, което обаче не е конкретизирано.

И двете страни подчертаха смисъла на улеснението на визитите на своите жители, като китайските държавни медии обявиха, че са се съгласили да обсъдят увеличението на пътническите полети и приемането на повече студенти и предприемачи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР