Тайван отхвърли модела една държава, две системи, предложен от Пекин

...
Тайван отхвърли модела една държава, две системи, предложен от Пекин
Коментари Харесай

Тайван отхвърли модела една държава, две системи, предложен от Пекин

Тайван отхвърли модела " една страна, две системи ", препоръчан от Пекин в държавен отчет, оповестен тази седмица. Това заяви външното министерство на самоуправляващия се остров, представено от организация Ройтерс.

Само народът на Тайван може да реши бъдещето му, сподели представителят на министерството Джоан Оу на конференция в столицата Тайпе, цитира news.bg.

Китай употребява визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайпе като " опрощение за основаване на нова нормалност за заплашване на народа на Тайван ", добави Оу.

Припомняме, че напрежението сред Китай и Тайван пораства от месеци. Китай гледа на острова като на отделила се провинция, която би трябвало да бъде обединена с континенталната част на страната. Напрежението ескалира при визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайпе, макар множеството предизвестия от страна на Китай. Малко по-късно Китай стартира най-мащабните в историята си военни учения, които Тайван дефинира като подготовка за нахлуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР