Тайван обяви днес, че предвид забавянето на пандемията от Ковид-19

...
Тайван обяви днес, че предвид забавянето на пандемията от Ковид-19
Коментари Харесай

Тайван премахва от юни ограниченията върху продажбата на маски и масовите събирания

Тайван разгласи през днешния ден, че поради забавянето на пандемията от Ковид-19 на острова, от идващия месец анулира обвързваните с ковид ограничавания върху всеобщите събирания и продажбите на хирургически маски, съобщи ДПА.

Министърът на опазването на здравето и благосъстоянието Чън Шъчун заяви, че от 7 юни се отстраняват напълно рестриктивните мерки за всеобщите събирания, само че участниците в тях ще би трябвало или да съблюдават обществена отдалеченост, или да носят маски.

В Тайван ще тестват върху хора синтетична пептидна ваксина против COVID-19

На тайванските поданици беше предложено да прекратят събиранията на над 100 души на закрито и с повече от 500 участници навън, с цел да се спре разпространяването на ковид.

От 1 юни се анулира също наложената в края на януари възбрана за износа и продажбата в страната на хирургически маски.

Според здравния министър в Тайван сега се създават към 20 милиона хирургически маски дневно, в това число 8 милиона, реквизирани от държавното управление. Чън сподели, че жителите на Тайван са в сигурност, защото от 44 дни на острова не е регистриран нито един случай на заразяване на място.

По данни на Централния епидемиологичен команден център в страната с население от 23,7 милиона души са били открити 441 случая на ковид, седем от инфектираните са умряли, а 416 пациенти са се възстановили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР