Тайван не е засичал никакви балони за наблюдение, идващи от

...
Тайван не е засичал никакви балони за наблюдение, идващи от
Коментари Харесай

Тайван: Не сме засичали китайски наблюдателни балони

Тайван не е засичал никакви балони за наблюдаване, идващи от Китай. Това твърди тайванското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

Според управляващите там множеството от балоните, летящи на огромна височина, засечени край страната, са употребявани за метеорологични цели и не са съставляват опасност за сигурността на острова.

Междувременно стана ясно, че съгласно японското държавно управление въздухоплавателен съд, засечен при започване на предходната година наоколо до югозападния район Кюшу, най-вероятно е бил китайски шпионски балон, оповестява още Българска телеграфна агенция.

Американската войска заяви, че са били възобновени сериозно значими електронни сегменти от сваления на 4 февруари край Южна Каролина обект, който американското държавно управление дефинира като китайски шпионски балон.

" Екипите ни съумяха да възстановят обилни части, открити на мястото, в това число и всички най-важни датчици и електронни елементи ", се показва в известието на военните.

През последните дни Китай и Съединени американски щати си разменят взаимни обвинявания за шпионаж през балони. Според Пекин най-малко 10 американски военни балона са минавали през територията им от предходната година насам. Вашингтон отхвърля.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР