Тайван: Китай се упражнява за атака срещу Тайпе Китайските кораби ...

Тайван: Китай се упражнява за атака срещу Тайпе Китайските кораби

Тайван: Китай се упражнява за атака срещу Тайпе

Тайван: Китай се упражнява за офанзива против Тайпе Китайските кораби и самолети са минали неофициалната граница сред двете страни, считат от островаПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Китайските самолети и бойни кораби се упражниха за офанзива против Тайван в събота, предизвестиха представители на острова в събота, представени от Ройтерс.

Обученията на китайските военни към Тайван започнаха, откакто по-рано през седмицата ръководителят на Камарата на представителите в Съединени американски щати Нанси Пелоси кацна в Тайван макар заканите от китайска страна. Така Пелоси се трансформира в най-високопоставения американски политик, посетил острова от 25 години насам.

Посещението разгневи Пекин. През предходната седмица президентът на азиатската страна Си Дзинпин съобщи пред американския си сътрудник Джо Байдън, че „ уверено ще пази националния суверенитет и териториалната целокупност на Китай " и че „ който си играе с огъня, ще изгори ".

В резултат на това към Тайван започнаха образования на китайските военни, включващи и изстрелването на балистични ракети над острова. Очаква се образованията да продъжат до неделя.

В събота сутринта тайванското министерство на защитата уточни, че китайските кораби и самолети са направили задачи в Тайванския пролив, пресичайки медианната линия, служеща като неофицилна граница сред двете страни - придвижвания, които съгласно тайванските военни са част от симулирана офанзива против Тайван.

В отговор армията на острова излъчи сигнален сигнал и раположили наблюдателни патрули и кораби, като сложи и ракети с брегово базиране в подготвеност.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg