Тайван е част от Китай и САЩ нямат право да

...
Тайван е част от Китай и САЩ нямат право да
Коментари Харесай

Тайван е част от Китай и САЩ нямат право да се намесват

Тайван е част от Китай и Съединени американски щати нямат право да вършат безотговорни забележки. Това държание на Съединени американски щати съществено нарушава правилото на един Китай и наредбите в трите китайско-американски взаимни официални съобщения. Тези изявления са неправилен и безконтролен сигнал за външния свят. Това съобщи говорителката на китайското Външно министерство Хуа Чунин, съобщи радио „ Китай “.

На 3 октомври представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс сподели, че Съединени американски щати са надълбоко загрижени от военните провокации на Китай край Тайван.

Според Хуа Чунин от много време американските дейности, като стартирането на проект на стойност 750 милиона щатски $ за продажбата на оръжия на Тайван, кацането на американски военни самолети на острова и честото прекосяване на американски военни кораби през Тайванския пролив, имат негативно влияние. Тези провокации подкопават китайско-американските връзки, както и мира, и стабилността в региона. Китай е изрично срещу тях и е подхванал нужните ограничения за противопоставяне, акцентира Хуа Чунин.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР