Тайван е част от демократичния съюз и може да работи

...
Тайван е част от демократичния съюз и може да работи
Коментари Харесай

Тайван посрещна чешка парламентарна делегация

Тайван е част от демократичния съюз и може да работи с доста другарски страни, сподели министърът на стопанската система Ван Мей-хуа, откакто приветства огромна чешка делегация на острова в понеделник , един ден откакто, предава Ройтерс.

Докато броят на страните, които поддържат публични дипломатически връзки с Тайван, понижа до едвам 13 след хода на Хондурас в неделя, съдружниците на Съединени американски щати като Чешката република ускоряват поддръжката си за демократично самоуправляващия се остров, макар че те публично признават " един Китай ".

Чешката делегация от към 150 души дойде в Тайпе в събота , водена от ръководителя на долната камара на чешкия парламент Маркета Пекарова Адамова. Китай разкритикува предстоящо визитата.
 Президентът на Тайван отива в Съединени американски щати
Президентът на Тайван отива в Съединени американски щати

Това раздразни Пекин

Говорейки пред кореспонденти след послание към тайванско-чешки бизнес конгрес, Ван сподели, че моментът на решението на Хондурас и идването на чешката делегация са две разнообразни неща.

" Това посещаване на делегацията в Тайван сигурно демонстрира, че Тайван е част от демократичния съюз ", сподели тя.

" Дипломатически ние в действителност можем да имаме уместно съдействие с доста страни, които са другарски настроени към нас, изключително във връзка с търговията и стопанската система, културата и по този начин нататък - това са положителни области. Ще засилим значителните връзки с доста демократични страни. "
 Германия изпраща собствен министър на посещаване в Тайван
Германия изпраща собствен министър на посещаване в Тайван

Визитата идва в миг, когато Берлин преразглежда предходните си тесни връзки с Китай

Председателят на чешкия парламент, която би трябвало да се срещне с президента на Тайван Цай Инг-уен по-късно в понеделник, сподели на бизнес форума, че Тайван е значим капиталов сътрудник за нейната страна.

" Тайван е освен значим стопански сътрудник, само че и другарски и либерален сътрудник и заслужава нашето внимание и поддръжка. "

Новоизбраният чешки президент Петер Павел си навлече изострен укор от Пекин през януари, откакто, което е ясна смяна в опитите на неговия предходник да завоюва китайския бизнес.

Пътуването на Маржета Пекарова Адамова до Тайван следва пътуването на ръководителя на чешкия Сенат Милош Вистрачил през 2020 година Той докара към 90 души със себе си и сподели " Аз съм тайванец " в тирада, която припомня думите на починалия президент на Съединени американски щати Джон Ф. Кенеди към комунизма в Берлин през 1963 година
 Тайван купува оръжия за още 619 млн. $ от Съединени американски щати
Тайван купува оръжия за още 619 млн. $ от Съединени американски щати

След следващите китайски военни маневри към острова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР