Тайсън Фюри разкри защо се е отказал от титлата на

...
Тайсън Фюри разкри защо се е отказал от титлата на
Коментари Харесай

Фюри разкри защо е овакантил титлата на Ring Magazine

Тайсън Фюри разкри за какво се е отказал от купата на Ring Magazine за най-хубав боксьор в тежка категория, макар че е знаел, че няма да се отдръпва от бокса. Шампионът на WBC освободи пояса на Ring Magazine, който в този момент към този момент е владеене на Олександър Усик след успеха му над Антъни Джошуа.

Причината Фюри да се откаже от купата е, че желае да изпревари легендата Мохамед Али. Ако Циганския цар завоюва оценката още веднъж ще се изравни с Али като троент притежател на пояса. Очаква се напълно скоро Фюри да уговори мач с Усик, който да сплоти всички трофеи в категорията.

„ Отказах се от този пояс, с цел да мога да се удрям отново за него “, съобщи Фюри пред SecondsOut. „ Знаете ли за какво? Защото ще бъда троент притежател на купата на Ring Magazine в тежка категория. Толкова съм убеден, че ще победя Усик “.

34-годишният Фюри завоюва за първи път пояса с успеха си над Владимир Кличко през 2015. Тогава той взе купите на WBA, IBF, WBO и IBO. Той си върна пояса през 2020 година с впечатляващ нокаут в седми рунд против Дионтей Уайлдър в Лас Вегас.

Фюри отбрани пояса два пъти против Уайлдър и Дилиън Уайт, преди да го оваканти предишният месец. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР